4 квітня 2024 18:22

Андрій ЯРМОЛЕНКО: "Для мене важливо, щоб "Динамо" стало чемпіоном. А особисті рекорди – другорядне"

Вінгер "Динамо" Андрій Ярмоленко прокоментував перемогу над "Зорею".


– Як оціните свою форму після повернення на поле?

- Це видніше тренерському штабу. Віддаю всього себе у кожному тренуванні. Коли тренери побачать, що я готовий, то поставлять мене до основного складу.


- Наскільки повертається взаєморозуміння із гравцями? В одному епізоді ви розмовляли з Беніто.

– Це нормальні моменти у футболі. Іноді є порозуміння, іноді ні. Нічого страшного не сталося.


– Що відчуваєте, коли знову виходите на поле після травми? Після кожного вашого фінта вболівальники скандують ваше прізвище.

- Відчуваю підтримку. Вдячний уболівальникам. Коли був травмований, люди підходили і бажали якнайшвидшого одужання. Намагатимуся показувати свої найкращі якості на полі.


- Минулого матчу Бражко віддав на вас асист, а тепер ви на нього. Чи можна сказати, що віддячили йому?


- Нехай буде так. Це футбол. Ти не дивишся, кому ти віддаєш передачу. Не вибираєш Бражка чи Ваната. Віддаєш тому, що знаходиться в більш вигідному становищі. Моє завдання було бути на ближній штанзі. Скинув м'яч на далеку штангу, а Бражко зробив свою справу.

– До ЄВРО залишилося два місяці. Як оціниш свої шанси потрапити до збірної?


- Якщо добре гратиму в клубі і показуватиму якісний футбол, який змусить тренера збірної викликати мене, то мене викличуть. Якщо гратиму погано, тоді на ЄВРО не поїду. Все закономірно залежить від мене. Потрібно набрати форму та показувати гарний футбол. Тоді дорогу до збірної буде відкрито. Це стосується не лише мене, а й інших.

- Як почуваєтеся, виходячи на заміну?

- Нормально. Звісно, для футболіста головне грати. Через тренування важко набирати фору. Потрібна ігрова практика. Хочу грати, але тренер вирішує, кого ставити до складу.


– Зараз у команди багато матчів. Чи буде можливість набрати ігровий ритм?


- Думаю що так. Подивимося. Роблю все від себе залежне, щоб грати. Потрібно завжди бути готовим вийти на поле. Не важливо, у старті чи на заміну. Грати стільки матчів – це нормально. В нас великий склад. У тренера є з кого вибирати.

- Вже думаєте про матч із ЛНЗ?


- Думав уже у перерві (сміяючись). Звісно, ще не думав. Сьогодні у нас була важка гра, думали лише про перемогу. Нам це вдалося. Сьогодні відпочиватимемо, а завтра вже готуватимемося до ЛНЗ.

- Тобі залишилося забити 20 голів, щоб побити рекорд Шацьких у чемпіонатах України. Для тебе це важливо?


- Для мене важливо, щоб "Динамо" стало чемпіоном. А особисті рекорди – другорядне. Ніколи за ними не гнався і не збираюсь. Он Селезньов йде, можна таке запитання поставити йому (сміється).