4 квітня 2024 13:42

Рахунки Піке вивчаються у рамках розслідування про корупцію в RFEF. Компанія Жерара брала участь у переговорах про перенесення Суперкубку Іспанії до Саудівської Аравії

Щодо Жерара Піке розпочато розслідування у справі про корупцію.


В даний час в Іспанії ведеться розслідування у зв'язку з ознаками корупції та відмивання грошей, виявленими в угоді з Саудівською Аравією про проведення в країні Суперкубку Іспанії, за якою RFEF отримує по 40 млн. євро щорічно. 20 березня Громадянська гвардія Іспанії провела обшуки у будівлі Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF), а також більш ніж у 10 будинках, у тому числі в будинку екс-глави федерації Луїса Рубіалеса.

Як повідомляє Marca, Громадянська гвардія Іспанії запросила відстеження рахунків колишнього гравця «Барселони» щодо можливих виплат Рубіалесу та іншим представникам керівництва RFEF у процесі переговорів про перенесення турніру, оскільки в угоді брала участь компанія Kosmos, що належить Піке.

Зазначається, що у вересні 2023 року Громадянська гвардія зверталася до судді, який розслідує угоду з Саудівською Аравією, з вимогою попросити Андорру звіт про кошти, отримані Kosmos. Громадянська гвардія заявляє, що в період з червня 2019 року до березня 2022-го на рахунок «Андорри» надійшло близько 3,4 млн євро з рахунку компанії Kosmos, на який надходили комісійні виплати від саудівської компанії Sela за посередництво у переговорах про Суперкубок Іспанії. Суми, що надходили на рахунок клубу, становили близько чверті комісійних, розмір яких складав близько 4 млн. євро на рік.

Фахівці відзначають, що більшість коштів з рахунку Kosmos, на який надходили платежі від саудівської компанії, «виводилися на рахунки тієї ж групи або пов'язані з ними». Стверджується, що Піке міг здійснювати виплати зі своїх рахунків, щоб утруднити відстеження руху коштів, однак будь-яких звинувачень екс-футболісту на даний момент не пред'явлено.