3 квітня 2024 17:24
1

Спортивний директор "Заглембє" Сосновець: "Удар одного фаната Хацкевич заблокував, але другий ззаду нишком ударив рукою"

Спортивний директор «Заглембє» Сосновець Михайло Залевський розповів про інцидент на тренуванні команди. Раніше повідомлялося, що фанати побили головного тренера команди Олександра Хацкевича


- Розкажіть, з чого почався і як розвивався інцидент із фанатами клубу.


– У нас було заплановано тренування на 10 ранку, ми вийшли на поле на базі, почали працювати. А на початку 11-ї з'явилися фанати, чоловік 20. Вони попрямували через поле до гравців, які проводили попередній матч. Колектив на тренуванні було розбито на дві групи: ті, хто грав, та ті, хто не виходив на поле. Так ось, повторюся, фанати пішли до тих, хто грав. Олександр Миколайович, тренери, я побачили це і також пішли до футболістів. Ну, а далі почалася заварушка, фанати щось кричали. Потім кілька людей, найактивніших, підскочили до головного тренера і намагалися завдати ударів. Удар одного Миколайович заблокував, але другий ззаду нишком ударив рукою. Намагалися ще й ногами якось зачепити, вдарити.


– Що кричали фанати?


– На підвищених тонах висловлювали невдоволення результатом останнього матчу. Але ж ми готові були поговорити, ніхто обличчя не ховав, від розмови не відмовлявся. Але ні, дехто пішов у бійку. При цьому фанати були із закритими особами, у масках, навіть не визначити, якого віку.


- Поле ніяк не огороджено, фанати пройшли спокійно?


– Паркан є, але люди все одно пройшли. Ми вже висловили претензії клубу, що не було забезпечено заходів безпеки.


- Охорона не прибігла?


– Вже після того, як фанати поїхали, ми залишились на полі, провели тренування. Потім хтось викликав поліцію, але ми відмовилися написати заяву. Чому? Порахували, що нам треба бути вищим за це, 20 сільських фанатів нас не залякають.


- Хацкевичу взагалі сильно дісталося?


– Я можу сказати так: люди, які бачили війну в Україні, революцію у Білорусі, не злякаються 20 фанів. Але, повторюся, реально били руками, причому деякі нишком, ззаду, ногами хотіли піддіти. Але команда заступилася за тренера, локалізувала ситуацію. Ніхто осторонь не залишався, – сказав Залевський.


«Заглембє» Сосновець займає останнє, 18-те місце у польській першій лізі. Команда має 13 очок у 25 матчах.

...революцію у Білорусі, ну,ну)))