30 березня 2024 19:07

Мудрик віддав незарахований асист і заробив пенальті. Два українці провели матчі АПЛ – переміг один


В АПЛ пройшло два матчі за участі українських футболістів. Челсі Михайла Мудрика не зумів обіграти Бернлі, а Борнмут Іллі Забарного здобув три очки у зустрічі з Евертоном Віталія Миколенка.


У суботу, 30 березня, в англійській Прем'єр-лізі відбулося два поєдинків, в яких взяли участь футболісти збірної України:


Челсі – Бернлі – 2:2

Голи: Палмер (пенальті – 44', 78') – Куллен (47'), О'Шеа (81')


Михайло Мудрик вийшов у стартовому складі лондонців та провів на полі усі 90 хвилин, встигши віддати асист на Акселя Дісасі, гол якого не зарахували через фол, та заробити пенальті для своєї команди і вилучення для Лоренца Ассіньона з Бернлі.


Реалізувати його наприкінці першого тайму зумів Колл Палмер, однак вже на початку другої половини Джош Куллен зрівняв рахунок.


Під кінець гри Палмер оформив дубль, однак знову доволі швидко Бернлі зумів зрівняти рахунок зусиллями Дара О'Шеа.


Вилучення: Асіньон (40')


Борнмут – Евертон – 2:1

Голи: Соланке (64'), Колман (автогол – 90+1') – Бету (87')


Ілля Забарний як і завжди в цьому сезоні вийшов у старті «вишень» та відіграв повний матч. Віталій Миколенко в свою чергу не зумів допомогти «ірискам» через проблеми зі здоров'ям, що з'явилися у нього незадовго до поєдинку.


Відкрив рахунок нападник господарів Домінік Соланке, якому асистував партнер Забарного по захисту Лойд Келлі.


Однак в кінці зустрічі Евертон завдяки голу Бету на кілька хвилин зумів подарувати своїм вболівальникам трохи радощів. Але в підсумку Шеймус Колман відзначився автоголом і приніс Борнмуту перемогу.