30 березня 2024 12:38

Сидорчук оштрафований за скандальний футбольний матч. Що трапилося у Бельгії?

Усі гравці команд Вестерло та Генк оштрафовані на 1000 євро за пасивне догравання матчу 30-го туру чемпіонату Бельгії (1:1). Серед них також є український хавбек Вестерло Сергій Сидорчук. Головні тренери та капітани команд отримали дискваліфікації.


Рахунок 1:1 влаштовував обидві команди, оскільки Генк фінішував у чемпіонській групі (топ-6), а Вестерло зберіг прописку в лізі та потрапив у пульку за 7–12 місця.

Наприкінці гри обидві команди просто катали м'яч без найменшої активності. За це всі гравці Вестерло та Генка були оштрафовані, включаючи півзахисника Вестерло Сергія Сидорчука, повідомляє бельгійська преса. У справу втрутилася федеральна прокуратура Бельгії. У прокуратурі назвали останні 5 хвилин матчу «глумом над чесною грою» та «кричущим шахрайством».

Коуч Вестерло Рік Де Міл та головний тренер Генка Воутер Вранкен були дискваліфіковані на два матчі, як і капітани обох команд. Усі гравці, які перебували на полі під час фінального свистка, були оштрафовані на 1000 євро. Крім того, Вестерло звільнив головного тренера Ріка де Міла за футбольний цирк.

Шість найкращих команд Бельгії боротимуться за титул та кваліфікацію до Ліги чемпіонів, а наступні шість зіграють за вихід у плей-оф за путівку до Ліги конференцій. Останні 4 команди вийшли у плей-офф за виживання, в якому двоє вилетять напряму, а третя команда з хвоста потрапить до плей-оф проти команди другого дивізіону.