29 березня 2024 14:34

Два бразильські композитори подали позов до Алвеса через порушення авторських прав. Вони претендують на авторство тексту пісні, яку він опублікував у 2020 році

Дані Алвес знову постане перед судом.


Нагадаємо, суд вирішив випустити колишнього захисника «Барселони», засудженого до 4,5 років ув'язнення за зґвалтування, під заставу у розмірі 1 млн. євро. Алвеса позбавили всіх паспортів та зобов'язали щотижня відзначатись у суді.


Як повідомляє As із посиланням на UOL, у Бразилії до Алвеса подали ще один судовий позов – за порушення авторських прав. У 2020 році бразилець опублікував пісню під назвою Avião в рамках проекту ООН по боротьбі з дезінформацією навколо пандемії коронавірусу.


У записі цієї пісні взяли участь такі співаки, як Карліньос Браун, Фабіо Жуніор, Роберта Міранда, Сандра де Са та Нандо Рейс. Бразильські композитори Жуліано Матеус та Тіаго Матеус, які претендують на авторство тексту пісні, подали до суду на Алвеса.


«Дані Алвес обманним шляхом виключив імена справжніх творців. Іншими словами, для проведення кампанії проти фейкових новин ООН використала твір хибного авторства», – заявили музиканти. Жуліано додав, що ця пісня була присвячена його дідові. За його словами, Дані був зворушений, коли почув її.

Захист футболіста заперечує звинувачення: «Робота була створена виключно Даніелем Алвесом. Текст пісні Avião навіть віддалено не пов'язаний з пошаною чиємусь дідусеві», – заявили адвокати.

Крім того, вони звинуватили композиторів у "бажанні незаконно збагатитися" за рахунок футболіста.

Алвес постане перед бразильським судом. Він даватиме свідчення з відеозв'язку.