28 березня 2024 20:02

МЮ та "Ліверпуль" запустили спільну освітню програму про трагедії в Мюнхені та на "Хіллсборо"

«МЮ» та «Ліверпуль» проведуть просвітницькі уроки у школах.


«Манчестер Юнайтед» та «Ліверпуль» спрямують спільні зусилля на боротьбу з образливими кричалками вболівальників про трагедії в Мюнхені та на «Хіллсборо».

Раніше двох фанатів МЮ затримали після матчу 1/4 фіналу Кубка Англії проти Ліверпуля за кричалки про трагедію на Хіллсборо.

Напередодні наступної гри між командами на "Олд Траффорд", яка відбудеться 7 квітня, фонди "Юнайтед" та "Ліверпуля" спільно з Прем'єр-лігою запустили освітню програму, спрямовану на викорінення цієї проблеми.

У рамках програми у школах пройдуть просвітницькі заняття, де учням розкажуть про наслідки катастроф у Мюнхені та на «Хіллсборо».

6 лютого 1958 року в Мюнхені сталася аварія літака, в якому перебували гравці «Манчестер Юнайтед», а також кілька тренерів, уболівальників та журналістів. З 44 людей, що знаходилися на його борту, загинули 23, ще 19 отримали поранення.

Трагедія на "Хіллсборо" - тиснява, що сталася 15 квітня 1989 року на стадіоні "Хіллсборо" в Шеффілді під час півфінального матчу Кубка Англії з футболу між клубами "Ноттінгем Форест" і "Ліверпуль" і спричинила смерть 96 уболівальників.