26 березня 2024 23:40
2

Україна – Ісландія 2:1. Звіт про матч. Повторення боснійського сценарію та путівка на ЄВРО-2024

Після перемоги над Боснією та Герцеговиною збірна України у фіналі плей-офф кваліфікації на ЄВРО-2024 зустрічалася з Ісландією.

У стартовий склад нашої національної команди потрапив Циганков, який відновився після травми. На позиції Зінченка з перших хвилин вийшов Малиновський, а місце на вістрі атаки посів Яремчук, який вистрілив з боснійцями.


Стартовий відрізок поєдинку пройшов у невисокому темпі - обидві команди більше вивчали одна одну і, зрозуміло, не хотіли розкриватися і ризикувати на перших хвилинах, віддаючи перевагу розіграшу м'яча швидким виходам з оборони в атаку.


На 14-й хвилині Луніну довелося вступити у гру та продемонструвати свою майстерність. Торстейнссон спробував закрутити м'яч у дальній кут із дальньої дистанції, але кіпер "Реала" у стрибку відвів загрозу.

У відповідь "жовто-сині" провели свою атаку, яку завершував Миколенко. На жаль, удар з льоту у захисника збірної України прийшовся повз цiль. Через деякий час Малиновський вирішив виконати свій фірмовий удар з лівої з 25-ти метрів, але теж схибив.

Гол у ворота українців за такою грою вийшов доволі несподіваним. На 30-й хвилині Гудмундссон отримав м'яч перед штрафною "жовто-синіх", не зустрів належного опору, корпусом розхитав Бражка і точно пробив у дальній кут без особливих шансiв для Луніна.


Через шість хвилин підопічні Реброва двічі пробили у площину воріт. У першому випадку Вальдимарссон відбив щільний удар Судакова в ближній кут, а в другому Забарний головою замикав навіс із кутового і послав м'яч точно до рук кіперу Ісландії.

Третя спроба призвела взяття воріт гостей. Судаков виконав закид у штрафний за спини захисникам на Циганкова, той переадресував м'яч на Яремчука, і Роман без перешкод відправив круглого в сітку. На жаль, VAR визначив у цьому епізоді офсайд та гол скасували.


Незважаючи на рахунок, Ребров вирішив не проводити заміни у перерві, і на другий тайм збірна України вийшла тим же складом, що на перший. "Жовто-сині" почали притискати ісландців до їхнього штрафного майданчика, і на 54-й хвилині ця активність принесла свої плоди. Циганков отримав м'яч на правому фланзі, змістився в центр і фірмовим ударом з 20-ти вразив дальній кут без шансів для воротаря.

Українці спробували розвинути свій успіх, але далі за півмоменти справа не пішла. Лише на 65-й хвилині Зінченко, який вийшов замість Малиновського, розрізною передачею вивів Яремчука на ударну позицію. Удар Романа з-під захисника з гострого кута прийшовся повз ціль.

На 70-й хвилині Миколенко заробив небезпечний штрафний. Стандарт виконав Судаков, проте його постріл під поперечину воротар перевів на кутовий. Невдовзі після цього Довбик замінив Яремчука. Українці тим часом продовжили розхитувати оборону ісландців у пошуках її слабких місць.


Успіху міг досягти Миколенко. Віталій забігав у штрафний майданчик лівим краєм, отримав закид від Бражка, але пробив повз ближній кут. Гості відповіли щільним ударом від Торстейнссона під поперечину - Лунін не підвів. Потім за неточну передачу Забарного вперед збірну України мало не покарав Гудмундссон. На щастя, його підвела точність.

Коли час основний час матчу наближався до нічиєї, "жовто-сині" забили другий м'яч. На 85-й хвилині Судаков відпасував на Мудрика, який без роздумів практично з лінії штрафного майданчика пальнув у дальній кут. Голкіпер Ісландії до такого повороту подій, зважаючи на все, готовий не був і свою команду не врятував. Далі підопічні Реброва спокійно довели матч до перемоги та вийшли на ЄВРО-2024!

Гости ответили плотным ударом от Торстейнссона под перекладину - Лунин не подвел- да это был момонтище
спасибо за борьбу характер победу!