25 березня 2024 15:00

Ешлі Коула включено до Зали слави АПЛ

Екс-захисника Ешлі Коула введено до Зали слави АПЛ першим у 2024 році.


Колишній англійський захисник провів 15 сезонів в «Арсеналі» та «Челсі», тричі здобувши чемпіонство у Прем'єр-лізі. Гравець входив до складу команди «канонірів», яка не програла у сезоні-2003/04 жодного матчу.


Загалом футболіст провів у АПЛ 385 матчів. У 147 матчах за його участю команди Коула не пропускали. Крім того, захисник забив 15 голів та зробив 31 результативну передачу.


«Для мене велика честь увійти до Зали слави Прем'єр-ліги. Приємно отримати нагороду наприкінці кар'єри.


Всю свою кар'єру я просто намагався докладати всіх зусиль і виступати на належному рівні. День у день, гру за грою. У дитинстві ти ні про що таке не мрієш і робиш це просто з любові до футболу.

Я грав за кілька чудових клубів з неймовірними вболівальниками. Виграні трофеї з клубом мого дитинства «Арсеналом» та «Челсі» – це дивовижні спогади, які залишаться зі мною назавжди.


Випробовуєш багато емоцій, намагаючись це осмислити, тому що було вкладено багато важкої роботи. Для мене велика честь увійти до Зали слави, де вже представлені такі люди, як Алан Ширер, Тьєррі Анрі, Дідьє Дрогба та Ріо Фердінанд», – сказав Коул.


Екс-захисник став першим із трьох футболістів, які будуть включені до Зали слави АПЛ у 2024 році. Інші кандидатури будуть визначені в результаті голосування вболівальників.

Щоб мати право на потрапляння до Зали слави цього сезону, гравці мали завершити кар'єру до 1 січня 2024 року. В умовах відбору враховуються лише кар'єрні досягнення у Прем'єр-лізі.