22 березня 2024 13:19
1

Юрій ВІРТ: "Без везіння вчора збірна України не змогла б нічого здобути"

Колишній воротар збірної України Юрій Вірт у коментарі Tribuna.com поділився думками щодо перемоги національної команди над Боснією і Герцеговиною (2:1) у півфінальному матчі плей-оф за вихід на Євро-2024.


- Ваші враження від учорашнього матчу?


- Від гри чи результату? Від результату – звичайно, дуже позитивні. Команда зробила те, що мала зробити. Найголовніше – команда вийшла у фінал, де гратимуть проти Ісландії. Я говорив і до матчу, що на цьому матчу найголовніше – результат. Вони його здобули, тому вітаю усю збірну України з цим.


Щодо гри – звичайно, були великі труднощі протягом фактично усього матчу. Лише під кінець змогли створити два моменти, які переросли у бажані голи. Треба відзначити збірну Боснії, яка дуже організовано і дисципліновано грала увесь матч, була дуже агресивна і майже нічого не дала створити збірній України. А сама, в принципі, і забила гол, і ще мала напівмоменти. Радий тому, що збірна проявила характер і вижала з такого матчу хороший результат.

- Чого, на вашу думку, не вистачало нашій команді для переконливішої перемоги?


- Відсутність права на помилку десь не давало зіграти у такий футбол, у який можуть. Десь був страх помилитися, і не вдавалися атакувальні дії футболістам. Було багато браку, не могли вийти з-під тиску збірної Боснії. Контроль мʼяча був, але без гостроти. Це, в принципі, не дуже добре для збірної, бо треба атакувати, треба забивати, а в нас не було жодного моменту до забитого голу. Напевно, цей тиск результату давався взнаки.


- Які у вас очікування від матчу з Ісландією, можливо, прогноз?

- Прогнози – чесно кажучи, думав, що набагато легше складатиметься гра проти Боснії, тому давав впевнену перемогу. Виявилося, що не все так легко, як здається. Ісландія перемогла Ізраїль, де Ізраїль був фаворитом.


Десь такий же футбол буде, бо ми знаємо, що в Ісландії більш атлетичний футбол, більш агресивний. Треба бути готовим, що десь матч по тому ж руслу йтиме, що і в Боснії. Збірній України треба побажати удачі, яка була на нашому боці вчора.


Я думаю, що без везіння вчора ми не змогли б нічого здобути. Все-таки везіння було, і зі збірною Ісландії також його треба мати. І все-таки більш якісно проводити атаки: контроль мʼяча – це добре, але без гольових моментів важко розраховувати на позитивний результат, - сказав Вірт.

та і боснійці теж так само