21 березня 2024 16:36

Микита Шевченко - про борги "Зорі": "Геллер сказав, що ми не заслужили ці гроші - нібито нам пощастило, що Лігу конференцій для нас зробили"

Микита Шевченко - про борги «Зорі»: «Геллер сказав, що ми не заслужили ці гроші - буцімто нам пощастило, що Лігу конференцій для нас зробили»
Сьогодні, 15:05
3



Колишній голкіпер «Зорі» Микита Шевченко, який наразі грає в «Олександрії» прокоментував чутки про заборгованість клубу перед футболістами.


- Ти великий період провів у цьому клубі. Скажи, будь ласка, чи залишилась тобі «Зоря» щось винна в плані грошей?


- Та залишилась. Зараз триває судовий процес. Я сподіваюсь, що він на фінальному етапі, тому скоро буде рішення. Я розірвав в односторонньому порядку контракт і зараз йдуть розбірки з цього приводу.


- В тебе було два періоди в «Зорі». Про який саме йде мова?


- Про останній, хоча й в першому також були затримки. Але там я ще був молодий, недосвідчений. І через два роки мені погасили ці заборгованості.

- Якщо не секрет, про яку суму йде мова?

- Про велику. Я не хочу називати конкретні суми, але сума достатньо велика. Більше ніж за пів року.


- Це борг по зарплаті? По преміальних? Розкажи детальніше.


- Справа йде саме про зарплату. Преміальні теж винні і вони наче були прописані в контракті. Але в підсумку все одно виявилося на розсуд клубу. Я хочу забрати те, що своє, те що заробив.


- Який з клубом був діалог? Можливо, тобі обіцяли, що всі гроші будуть?


- На початку повномасштабного вторгнення зовсім ніякого не було діалогу. Я нещодавно давав інтерв’ю, казав, що було поставлене завдання вижити. Потім ми зібралися з хлопцями, написали колективне звернення до керівництва клубу на що відповідь отримав тільки я. І потім вже зустрівся з президентом Євгеном Борисовичем Гєллєром. Начебто домовились про джентльменську угоду. Домовились на меншу суму, яку вони були винні, наче потисли руки. Пройшло два місяці, ніхто не виконував її і я звернувся до суду. Тепер вже у повному обсязі спробую у суді забрати все, що мені винні.


- Хто був ще в цьому переліку гравців? Хто писав колективний лист?


- Всі гравці, хто на той час були в команді, 23 десь. Спочатку ми хотіли, щоб хтось з нами вийшов на зв’язок. Я все розумію, що через повномасштабне вторгнення всі були шоковані. Але це був травень місяць і жодної відповіді не було ні від кого. Ми з хлопцями зібрались і проконсультувались з юристами. Нам порадили написати офіційні звернення, щоб всі підписалися під ним, і відправити до клубу.


- Ти на початку розмови сказав, що у своє друге пришестя в «Зорю» ти вже був більш досвідчений. Це означає, що вже більше речей фінансових було прописано офіційно в контракті?


- Так, все прописано було. Коли я прийшов вдруге, то пів року все справно виплачувалось. Потім ми не потрапили до групового етапу єврокубків і почались затримки. Тобто, ці затримки вже до повномасштабного вторгнення були. Саме по зарплаті. Преміальні – то таке, з юридичного погляду дуже важко буде добитися. Хоча якщо президент дав слово, то має виконувати свої обіцянки.

За сезон 2021 – 2022 я також не отримав премії. Коли ми зустрічалися в Польщі з паном Геллером, він сказав, що ми не заслужили ці гроші. Буцімто нам пощастило, що цей «штучно створений турнір» Лігу конференцій для нас зробили, а у нас було завдання потрапити в Лігу Європи. Красиво так стелить.


- Якщо хочеш, можеш свої думки висловити по нинішній ситуації, яка склалася в Зорі. Ти на боці пацанів-футболістів?

Я на боці хлопців, сто відсотків. Бо я розумію, що їм буде тяжко, але якось треба струсонути ситуацію. В інтерв’ю розповідають красиво, я розумію, що не можуть хлопці все розповісти. Слава Богу, я вже можу розповісти все, що і як там. Зараз так до футболістів не можна відноситись, якщо ти ставиш великі завдання.