21 березня 2024 16:20

"Реал" просив скасувати останню жовту Вінісіуса, відзначаючи провокації фанатів суперників та пасивність суддів. RFEF залишила дискваліфікацію вінгера у силі

Дискваліфікація Вінісіуса Жуніора залишилася чинною.

Вінгер "Реала" пропустить матч проти "Атлетика" у 30-му турі Ла Ліги через перебір жовтих карток. Попередження у грі з «Осасуною» стало для бразильця п'ятим цього сезону.


Мадридський клуб звернувся до Комітету зі змагань Королівської іспанської футбольної федерації (RFEF) з проханням скасувати останню жовту картку Вінісіуса. Клуб стверджував, що поведінка гравця була пов'язана з провокаціями з боку фанатів суперників, а також пасивною реакцією суддів на них.


Комітет залишив дискваліфікацію гравця у силі.


«Клуб, який подав позов, вказує у своєму листі, що попереджений гравець регулярно піддавався актам расизму, ненависті та нетерпимості на всіх футбольних полях, які відвідує «Реал Мадрид».


Також наголошується на «абсолютній пасивності суддівських бригад і самої Федерації» – на думку клубу, про це свідчать «неодноразові скарги, які ця команда була змушена подавати до Генеральної прокуратури у відповідь на події, які повторюються матч за матчем». [«Реал» стверджує, що] судді не фіксували акти насильства, ксенофобії та расизму у протоколах, обіляючи фанатів.


Щодо попередження, яке оскаржується в даному випадку, то клуб не тільки підриває презумпцію правдивості суддівського протоколу, але й визнає, що суперечки з суддею були, хоча вони були «результатом розчарування та безвиході від очевидної пасивності судді щодо кричалок на адресу гравця».


Ці дуже серйозні звинувачення у пасивності нічим не підтверджуються. Крім того, цілком зрозуміло, що кожен професійний гравець знає чи повинен знати про наслідки спору із суддею», – йдеться у вердикті комітету.