20 березня 2024 21:49

Фанати "Челсі" пригрозили протестами через ціни на абонементи та брак комунікації з керівництвом: "Зростає відчуття, що клуб став посміховиськом на полі та за його межами"

Вболівальники "Челсі" звернулися до керівництва клубу.


Об'єднання фанатів Chelsea Supporters' Trust надіслало листа власникам «Челсі» Тодду Боулі та Бехдаду Егбалі, в якому закликали до більш тісної співпраці з уболівальниками, а також виступили проти можливого значного підвищення цін на абонементи з наступного сезону, посилаючись на зростання вартості життя незадовільні результати команди.

«Настрій уболівальників досяг найнижчого рівня з 1980-х років. Це можна було б пояснити нашими останніми результатами та становищем у таблиці, але значна кількість уболівальників, з якими ми спілкувалися, стурбовані відсутністю публічної комунікації з новим керівництвом, що призводить до відчуття безпорадності. Багатьох серйозно непокоять короткострокові та довгострокові перспективи клубу.


Наразі настрої серед уболівальників критичні, і це не можна ігнорувати. Відчуття, що клуб став посміховиськом як на полі, так і за його межами, зростає. З жалем вважаємо, що ми близькі до значної зміни думки вболівальників, яка може призвести до зростання токсичності незалежно від результатів на полі, якщо це вже не відбувається. Якщо ситуація не покращиться, це, швидше за все, виявиться у більш цілеспрямованому скандуванні – особливо під час матчів, що транслюються по телевізору – і, цілком можливо, у більш організованих, відкритих та дієвих формах протесту з боку окремих груп уболівальників.

Ми вважаємо, що будь-яке значне підвищення цін на квитки на даний час було б вкрай нерозумним і що слід розглянути всі інші ідеї щодо цін чи змін пільг пізніше», – йдеться у заяві організації.

Виконавчий директор "Челсі" Кріс Юрасек відповів на лист уболівальників.

«Ми дуже цінуємо бажання вболівальників продовжувати розвивати «Челсі», щоб зробити його найуспішнішим і найшанованішим клубом на полі та за його межами. Одна зі складових цього – спільна робота із уболівальниками.

Ми маємо ті самі цілі, що й ви – забезпечити «Челсі» світле та успішне майбутнє. Для цього необхідно збільшити доходи клубу, щоб поставити нас в один ряд із нашими суперниками та конкурувати як у АПЛ та жіночій Суперлізі, так і у внутрішніх та європейських змаганнях.


Є кілька способів, які ми вже розглядаємо та вивчатимемо надалі», – йдеться у листі Юрасека.