19 березня 2024 12:10

Унаї МЕЛЬГОСА: "У матчі з Марокко хотілося б перевірити якомога більше гравців"

22-го та 26 березня молодіжна збірна України проведе свої наступні поєдинки — товариський із Марокко U-23 та офіційний у межах кваліфікації Євро-2025 (U-21) проти Азербайджану.


Напередодні цих матчів на запитання прес-служби УАФ відповів головний тренер синьо-жовтих Унаї Мельгоса.

— Чи турбують вас кадрові питання? Кого не вдалося викликати через різні причини? Чи всі здорові?

— Ми сформували фінальну заявку після того, як настало розуміння, хто з гравців поїде до національної збірної. Також ми враховували, хто з потенційних кандидатів травмований. Сподіваюся, що всі, хто ввійшов до фінальної заявки, будуть здорові.

— Які висновки ви зробили після вашого торішнього матчу з Азербайджаном?

— Це була складна гра. Ми пробували, але не без труднощів знайшли спосіб, як завдати азербайджанцям найбільших проблем. Ми знали, що вони будуть захищатися й що нам треба бути готовими до контратак. Мій висновок — нам потрібно покращити свою гру, щоб провести якісний матч проти Азербайджану та продовжити нашу позитивну серію.


— На поєдинку Азербайджан — Англія буде хтось із представників тренерського штабу?

— Весь тиждень ми будемо разом працювати в Антальї, проведемо товариську гру проти Марокко U-23. Звісно, подивимося й матч Азербайджану проти Англії, але не наживо, а по відео.

— Якою інформацією володієте про марокканців?

— Найбільш важливим є те, що вони змінили головного тренера. Ми знаємо про якості, властиві цій збірній, в її складі креативні гравці, здатні діяти один в один. Побачимо. Але однозначно це буде хороший тест для нас. Як я завжди кажу, нам потрібно бути наближеними до найкращих версій самих себе, щоб вдало себе проявити проти таких команд.

— У поєдинку з Марокко ви спробуєте поекспериментувати зі складом чи зробите ставку на основних гравців?

— Цей матч важливий зокрема тому, що в нас хороший суперник. І гравці мають проявити себе. Ми хочемо надати їм таку можливість. Хотілося б перевірити якомога більше виконавців на полі в цьому поєдинку.


Фото - УАФ