16 березня 2024 09:49

"Він думає, що футболісти – це його раби". Колишній воротар "Зорі" пригадав роботу з президентом клубу Геллером

Колишній воротар Зорі Микита Шевченко розповів про роботу з президентом луганського клубу Євгеном Геллером, проти якого наразі бойкотують лідери команди.

Нещодавно на матч УПЛ проти Динамо (0:2) у складі Зорі не з'явився одразу ряд основних футболістів, що ЗМІ пояснювали бойкотом через затримки по преміальним.

Ексголкіпер луганців (2013-2016, 2019-2023) Микита Шевченко в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» розповів свою історію співпраці з президентом клубу Євгеном Геллером.

«Розійшовся я не дуже добре. Ні з командою, ні з клубом, а особисто із президентом Геллером. Він не виконав свої зобов’язання переді мною. Півроку я фактично був без команди та переживав апатію.

Були думки взагалі завершити із футболом. Дзвонили агенти, але я казав, що нічого не хочу. Керівництво соки попило з мене…».

Окрім цього, нинішній воротар Олександрії відповів на запитання, ким є Геллер для Зорі – добром чи злом.

«Хм… Тут інь та янь. Іноді складається враження, що для Геллера це валіза без ручки, який і нести важко, і кинути шкода. Він тримає цю команду, молодець.

Проте, знову ж таки, тримати та виконувати усі зобов’язання перед гравцями – це різні речі. Тому мені важко відповісти на це питання».

Також Шевченко назвав проблему, з якою може зіткнутися Зоря вже влітку.

«Раніше хлопці йшли в Зорю, бо вона грала у єврокубках. Зараз я не знаю, що клуб буде робити. Футбол – це одне велике болото, де усі спілкуються один з одним.

Луганцям буде важко набирати футболістів, бо усі знають, що там майже немає ніяких умов. Персоналу, який працює в Зорі, треба пам’ятник при житті ставити».

Не оминув голкіпер й тему преміальних, з якими у Зорі також є проблеми.

«Я ось дивився інтерв’ю Геллера Міші Співаковському та плювався в iPad. Людина іноді думає, що футболісти – це його раби, які винні перед ним. Перед моїм поверненням у Шахтар у 2016 році я недорахувався премії за вихід Зорі у єврокубки.

В клубі, в принципі, це була нормальна практика. Тим, хто покидав команду, Геллер міг сказати: «Кому я винен – усім пробачаю», – сказав Шевченко для «УФ».