9 березня 2024 11:42

"Лунін дає спокій Куртуа": в Іспанії оцінили роль українця у відновленні лідера "Реала"

Андрій Лунін впевнено виграв конкуренцію за місце в основі Реала у Кепи та зараз доводить своєю грою, що мадридська команда може йому довіряти.


Але, скоріш за все, українець втратить статус основного, адже Тібо Куртуа успішно проходить процес відновлення.


Іспанські журналісти з Relevo відзначають, що Куртуа спокійний за позицію голкіпера Реала на час свого лікування, тому що Лунін якісно його заміняє.


«Ця хороша гра Луніна має подвійне позитивне значення для Реала, оскільки вона дає душевний спокій Тібо Куртуа, на якого чекає останній етап одужання. Хороші відчуття бельгійця на тренуваннях викликали ентузіазм у тренерського штабу, який якнайшвидшого повернення воротаря».


Українець дає змогу бельгійцю не поспішати та ретельно відновитися перед поверненням на футбольне поле.


«Хороші результати Луніна підкріплюють теорію Куртуа, який вважає за краще бути надмірно обережним, ніж ризикнути з відновленням від травми.


Більш реалістично думати про повернення в середині квітня, ніж наприкінці березня. І Анчелотті, з упевненістю, яку дає йому Лунін, все більше і більше приймає цю теорію».


Наші іспанські колеги також акцентують увагу на тому, що Куртуа підтримував Луніна, а тепер наш співвітчизник дає йому час не поспішаючи набрати форму.


«Куртуа зіграв ключову роль у впевненості, яку Лунін зараз проявляє на полі. Він був у курсі його повсякденного життя, давав йому поради і навіть підтримував його з тренерським штабом.


З цієї причини бельгієць також не хоче поспішати зі своїм поверненням, оскільки вважає, що українець заслужив на збереження своєї позиції доти, доки він не одужає на 100% з медичної, а також моральної точки зору, і його впевненість повністю відновиться», – пишуть іспанські журналісти.