7 березня 2024 09:57

Пол Гаскойн: "Раніше я був щасливим п'яницею. Тепер я сумний п'яниця"

Колишній півзахисник збірної Англії 56-річний Пол Гаскойн розповів про свою боротьбу з алкогольною залежністю.


"Люди знають Пола Гаскойна, але Газзу ніхто не знає, іноді навіть я.


Я намагаюся не падати духом, тому що світ і так вже достатньо занепав. Коли я дійсно пригнічений, то беру випивку, щоб підняти собі настрій.


Якщо я хочу, щоб день був поганим - йду в паб. Якщо хочу, щоб це був хороший день - дістаю вудку і йду на риболовлю. Колись я був щасливим п'яницею. А тепер ні. Я сумний п'яниця. Я не виходжу на вулицю і не п'ю. Я п'ю вдома.


Не думаю, що я підвів когось із менеджерів, гравців чи вболівальників. Якщо я когось і підвів, то тільки себе. Але більше з точки зору випивки, коли я закінчував грати.


Справа не в випивці, а в тому, що відбувається після неї. Коли після цього я дивлюся на свій телефон і бачу 30 повідомлень або пропущених дзвінків, то розумію, що я в біді. Але зі мною все гаразд. Минулий рік не був блискучим, пару місяців були перепади настрою.


Однієї ночі я пішов з другом на зустріч анонімних алкоголіків. І це було нормально. Я намагаюся триматися подалі від таких місць.


Я нікого не звинувачую, але я звинувачував багатьох людей, коли випивав: "Це бляха, тому що він зробив те. Тому що такий-то зробив те-то". Я пройшов 12 кроків, і один з них полягав у тому, щоб зустрітися з людиною, яку я звинувачував і вибачитися перед нею, - цитує Гаскойна The Telegraph.


Нагадаємо, Гаскойн у складі збірної "Трьох левів" був учасником чемпіонату світу 1990 року в Італії та чемпіонату Європи 1996 року в Англії, на якому команда здобула бронзові нагороди.