2 березня 2024 19:22

Володимир ГЕНІНСОН: "Колос" перейматиме досвід таких клубів як "Мідтьюлланд"

Віцепрезидент «Колоса» Володимир Генінсон розповів про свої плани та обов’язки на цій посаді.


– У першій частині сезону ви обіймали аналогічну посаду в «Чорноморці». Як стався цей перехід? Хто вас захантив у «Колос»?


– По-перше, хочу подякувати ЗСУ за те, що дають нам можливість займатися улюбленою працею та жити в Україні. Хантив мене Андрій Засуха. Це було дуже просто: один дзвіночок – і за кілька годин я був тут.

– Як це відбувалося? Ви ще були в «Чорноморці»?


– Ні, я вже закінчив свою працю в «Чорноморці», тому це був дуже спокійний трансфер. Але з нашого боку ми відкрили ринок для трансферів менеджерів.


– В офіційній заяві «Колоса» було зазначено, що ви будете відповідати за стратегічний розвиток усіх команд і впровадження європейських стандартів задля підготовки клубу до єврокубків. У цьому контексті яку роботу вже розпочато?


– Так і є. З нашого боку ми вже почали студію Kolos TV. Ми вже робили два рази пряме включення. Ми будуємо свою студію Kolos TV тут на стадіоні.


Що стосується європейського розвитку. Ми будемо переймати досвід таких клубів як «Мідтьюлланд». Це невеликий регіон, який об'єднав навколо себе декілька великих сел і вже грає в Лізі чемпіонів.


Тобто, моя задача – це розвиток клубу, європейські стандарти, перестановка, все, що входить до системи цього клубу, і після цього вихід до єврокубків.


– У «Чорноморці» ви також були дотичні до кадрової ситуації в клубі. В «Колосі» теж? І чи не буде ваша діяльність перетинатися з обов’язками спортивного директора Віталія Лисицького?


– Ні, тут я не буду цим займатися. Я буду займатися академією, усіма командами, окрім головної. Ми маємо спортивного директора, який виконує дуже якісну роботу. Ви бачите: клуб перебуває у верхній частині турнірної таблиці. Тож це не мої справи на зараз у цій команді, – сказав Генінсон.