26 лютого 2024 12:38

Клопп про свою спадщину в "Ліверпулі": "Вона хвилює мене найменше, я тут не для того, щоб створювати її. Проблемою буде відхід уболівальників, а не тренера"

Юрген Клопп заявив, що працює у «Ліверпулі» не для того, щоб створити спадщину.


Учора мерсісайдський клуб виграв Кубок англійської ліги, здобувши перемогу над «Челсі» у фіналі (1:0).

«Мене найменше хвилює моя спадщина. Я тут не для того, щоби створювати його. Тренер знаходиться у футбольному клубі для того, щоб виконувати свою роботу. Нічого з того, що ми зробили за останні вісім з половиною років, не сталося б... це не можна замінити, цього не можна було б досягти в іншому клубі.

Ми багато чого навчилися за цей час, я багато чого навчився, люди багато чого навчилися. Якщо піде тренер або станеться щось таке, це не буде проблемою. Якщо ці люди підуть – наші вболівальники – це буде проблемою. Але поки вони такі, які є, із футбольним клубом «Ліверпуль» усе буде гаразд, і це найголовніше. Але щоб так залишалося й надалі, час від часу треба давати привід для радості.

Це було щось особливе. Ви бачили гру, бачили обставини. У нас були проблеми перед грою, вони посилилися під час гри... І тепер, коли ми пройшли через все це, ви бачите втомлених гравців. Я гадки не маю, хто зможе зіграти в середу, бо до кінця гри на полі були гравці, які мали проблеми.

Ми попросили Харві [Елліотта] та Лучо [Луїса Діаса] залишатися попереду, більше не повертатися в оборону. Так що я гадки не маю, хто зможе зіграти в середу, але сьогоднішній я ніколи не забуду. Якщо більше ніхто так не рахує – без проблем. Для мене це справді приємний спогад назавжди», – сказав головний тренер «Ліверпуля».