26 лютого 2024 09:53
3

Тарас МИХАВКО: "З дитинства вболівав за "Динамо" і завжди мріяв зіграти за першу команду"

Захисник «Динамо» Тарас Михавко прокоментував свій дебют за «Динамо».


– Що для вас означає дебют за першу команду «Динамо»?


– Звісно, приємно дебютувати за такий клуб як «Динамо». Дуже радий, що маю довіру від тренерського штабу і хлопців з команди. Слава Богу, що все склалося, як треба – перемога.


– Про вас багато говорили у міжсезоння. Як ви реагували на те, що вас розцінюють як потенційного гравця основи? Тиснуло?


– Психологічно було трішки важко. Але я зіграв на зборах кількох ігор, і нічого складного не було – звик. А те, що писали… Я загалом не читаю, мені батьки і друзі скидають, що про мене пишуть. Загалом, я не дуже люблю читати, що про мене пишуть інші журналісти.


– Батьки переживають?


– Так, звісно. Дивляться ігри, переживають. Всі друзі, батьки і пацани з команди переживали. Але підказували, все добре.


– Ви – наймолодший. З позиції досвіду, що підказували старші хлопці перед дебютом? Більшість із них теж дебютували не так давно.


– Всі підказували не переживати. З перших хвилини зіграти спокійніше і надійніше, а далі піде. Тому я слухався і те, що підказували старші, виконували.


– Ви змінили вже багато позицій: у «Львові» грали у лівого захисника, і опорника. Центральний захисник – ваша позиція?


– Останні 1,5 року – так, виключно центрального захисника граю. На зборах грав ще опорного, але це було одного разу. А так виключно центрального захисника граю. У дитинстві в академії грав у центрі поля, але останній 1-1,5 роки граю в центрі захисту.


– Під час другого м’яча була в тому числі ваша помилка. Як партнери зреагували? Що вам підказували?


– Нічого. Сказали не розчаровуватися, все добре. Там такий епізод був, що я пішов на випередження, а через слизький газон м’яч прослизнув під ногою і я пролетів. Хлопці підтримали. Сказали, що нічого страшного, що здорово зіграв.


– «Динамо» давно шукали центрального захисника. Зрештою, сьогодні ви в основі дебютували. Для вас – це мрія?


– Звичайно, мрія. Я з дитинства вболівав за «Динамо» в українському футболі й завжди мріяв зіграти за першу команду «Динамо». Так вийшло, що мені довірили. Дуже вдячний всім, хто мене підтримує.

Прям как Тарас Михалик - и опорного, и центрального защитника играет :) Удачи и успехов в Динамо!
молодець! багато хто мріє, але вдається одиницям.
успіху!
Нехай щастить на позиції центрального захисника. Продовжуй традиції Голубєва, Соснихіна, Турянчика і інших.