25 лютого 2024 17:26

"Металіст 1925" – "Динамо" 2:4. Звіт про матч. Гольова перестрілка на користь киян

"Динамо" в рамках 18-го туру Прем'єр-ліги на стадіоні імені Лобановського приймало "Металіст 1925", який виступав як номінальний господар поля.


Мicце у воротах киян зайняв Бущан. Пару центральних захисників утворили Попов та Міхавко, праворуч в обороні вийшов Караваєв, ліворуч – Вівчаренко. У середній лінії свої позиції зайняли Бражко, Шапаренко та Буяльський. Ролі правого та лівого вінгерів були відведені Волошину та Кабаєву відповідно. На вістрi атаки вийшов Ванат.


Вже на 2-й хвилині Борячук вивалювався на побачення з Бущаном, але Попов вчасно вибив м'яч з-під ніг нападника харків'ян, який відразу почав апелювати до арбітра на предмет порушення правил, але той лише розвів руками. Жодного фолу не було.


А буквально за три хвилини "Металіст 1925" відкрив рахунок у матчі. Після позиційної атаки Гармаша вивели на ударну позицію, і Денис практично з лінії штрафного майданчика потужним ударом з правої розстріляв Бущана. Свій гол у ворота колишньої команди екс-динамівець символічно святкувати не став.


"Динамо" перший момент створило після кутового. Попов відгукнувся на навіс із корнера, але з лінії воротарського майданчика головою пробив невдало – м'яч пройшов у бік від створу. Потім був потужний дальній удар від Бражка. Теж неточний. Ще кілька стандартів від киян успіху також не принесли.

Підопічні Шовковського продовжили тиснути на оборону "Металіста 1925", який після забитого м'яча закрився обороні, зосередившись на стримуванні атак "біло-синіх", і робив це досить успішно. Принаймні по-справжньому гольових моментів у "Динамо" не було.

Близько до екватора першого тайму почав жестити Гармаш. Жертвою колишнього хавбека "біло-синіх" став Вівчаренко. Спочатку Денис наступив на ногу своєму екс-одноклубнику, але уникнув покарання. Потім Гармаш у підкаті зніс Костянтина у центрі поля, після чого вже побачив перед собою жовту картку.


На 38-й хвилині чудова нагода зрівняти рахунок була у Ваната. Форвард "Динамо" вийшов на побачення з Мозiлем, проте не зміг переграти кіпера харків'ян, який грамотно перекрив ближній кут і ногою відбив круглого..


Ще один гарний момент наприкінці першого тайму був у Волошина - Мозiль у стрибку перевів удар динамівця в дальній кут на корнер, після якого "Динамо" зрівняло рахунок. Навіс із кутового призвів до того, що від Ваната, який послизнувся, м'яч відскочив до Кабаєва, і той точним пострілом з 12-ти метрів відправив круглого в ближню дев'ятку без шансів для Мозiля - 1:1.


У перерві Скрипник вирішив від гріха подалі зняти з гри Гармаша, який отримав жовту картку, і випустити замість нього Юсова. "Динамо" тим часом активно розпочало другий тайм. На 50-й хвилині Ванат впав перед входом у штрафний майданчик після боротьби із захисниками, м'яч відрикошетив на Караваєва, який міг вражати дальній кут, але Олександр пробивав з неробочої лівої ноги і в ціль не влучив.


Потім свою команду знову врятував Мозiль. Голкіпер "Металіста 1925" зреагував на удар Бражка у дальній кут. На 58-й хвилині Ванат після ефектної комбінації динамівців опинився перед воротами харків'ян, але захисник в останній момент не дав Владиславу нічого зробити з м'ячем.


За підсумком вражаюча ігрова перевага "Динамо" все ж таки призвела до другого взяття воріт Мозiля. Шапаренко в ході контратаки протягнув м'яч до штрафного майданчика суперника, віддав передачу на Волошина, який забігав по лівому краю і переадресував круглого Ванату, а далi форвард "Динамо" з близької дистанції вразив ціль. Ішла 62-а хвилина зустрічі.


Незабаром рахунок став 3:1 на користь киян. Шапаренко знову розігнав атаку своєї команди і викотив м'яч у штрафний майданчик під удар Буяльському. Тому не дав пробити захисник, зате вийшло пробити у Волошина. Мозiль невдало відбив м'яч прямо перед собою, Буяльський моментально зорієнтувався у ситуації та бездоганно зіграв на добиванні.


Здавалося, що перемога вже нікуди не дінеться від "Динамо", як "Металіст 1925" досить швидко відродив інтригу. Фрімпонг вийшов на заміну на 71-й хвилині, а на 72-й після передачі Юсова пробив Бущана з лінії воротарського майданчика. Щоправда, незабаром інтрига знову померла. Через 4 хвилини Ванат відправив м'яч у сітку після того, як Шапаренко влучив у штангу. Кияни розпочинають другу частину чемпіонату з перемоги 4:2.