25 лютого 2024 10:39

"Можу сказати твердо, що вірю в Реброва". Коментатор розповів про підхід та завдання фахівця у збірній України

Відомий український футбольний журналіст Ігор Циганик поділився думками щодо роботи Сергія Реброва на посаді головного тренера національної команди України.


«Ребров зробив дуже хорошу справу протягом одного року. Він прийшов у команду, застав зміну поколінь, але все одно потроху робить результат. У нього вже зовсім інші футболісти стають лідерами, аніж було раніше. Він формує команду».


Журналіст згадав суддівство у грі нашої команди з італійцями та дав зрозуміти, що остерігається подібного у поєдинку з боснійцями.

«Будуть нові обличчя, впевнений. Ми всі зараз зосередженні на результаті, але постав на Мудрику пенальті, так ми б були вже на ЧЄ. Тоді б головне задання було б іншим.

Проблему з упередженням до України слід вирішувати. Мені тоді дуже не сподобалося суддівство у матчі проти Італії. Дуже не хочеться, щоб упередження було у матчах проти Боснії і Герцеговини».

Футбольний блогер назвав амбітну ціль, яка стоїть перед діючим наставником національної збірної нашої країни.

«У Реброва завдання — побудувати на багато років не тільки національну збірну, а цілий інститут збірних. Тобто, зробити певну вертикаль однакового підходу до підбору футболістів під збірну. Мова про об’єктивність їх потрапляння у збірну зокрема.

Якщо йому вдасться це зробити, то це буде величезний крок на багато років, який дозволить себе спокійно почувати та стрибнути на плюс одну драбину вище у боротьбі за вищі місця у континентальному суперництві. Крім того, якщо він зможе зробити результат, то це взагалі буде феноменально».

Український інсайдер сказав, що вірить у нинішнього тренера синьо-жовтих та в те, що йому до снаги вивести Україну на Євро-2024.

«Я буду вболівати. Дуже хочу, щоб ми потрапили на ЧЄ. Це важливо для країни, вболівальників та просто людей, які воюють. Вони мають розуміти, за що воюють та страждають. Я можу сказати твердо, що вірю в Реброва. Щиро вірю і дуже хочу, щоб у нього все вдалося», – сказав Циганик.