24 лютого 2024 19:29

"Барселона" розгромила "Хетафе" та піднялася на друге місце в чемпіонаті

"Барселона" здобула довгоочікувану легку перемогу, вщент розбивши "Хетафе" на своєму полі.


У принципі, все було ясно ще в першому таймі. Гості намагалися пресингувати високо, але півзахист "Барси" легко розбивав їхні потуги, що відкривало царські можливості для контратак.


Рафінья відкрив рахунок в одній із таких — його вивів на ворота лонгбол від Кунде.


До перерви бразилець мав оформляти хет-трик, але ще два схожі виходи бездарно запоров — спершу пробив у небо, а потім віддав жахливий пас на Фелікса.


"Хетафе" на помилках не вчився взагалі і продовжував будувати лінію захисту за 45 метрів від воріт. Як довго це могло тривати? Глобально сині мали лише один шанс зберегти інтригу — це удар здалеку Мільї, який тер Штеген перевів у штангу. Більше нічого не створили.


Тим часом "Барсу" на початку другої половини нарешті прорвало. Спочатку Крістенсен і Фелікс реалізували вихід 2 в 1, а потім майже те саме зробили Рафінья і Френкі. Ну, а на закуску ще й Роке на ворота вивели, що закінчилося голом Ферміна на добиванні.


Нечасто побачиш, щоб "Барса" всі голи забила на контратаках, але це саме такий вечір. "Хетафе" вибрав неправильну тактику - і був за це покараний.


У таблиці Блауграна після перемоги піднялася на друге місце, обійшовши "Жирону" – у команд 57 та 56 очок відповідно. На вершині, як і раніше, "Реал" з 62 балами. Щодо "Хетафе", то він 10-й із 34 очками.


26-й тур Прімери. Барселона. "Олімпійський"


"Барселона" - "Хетафе" — 4:0


Голи: Рафінья, 20, Жоау Фелікс, 53, де Йонг, 61, Фермін Лопес, 90+2


"Барселона": тер Штеген - Кунде, Араухо, Кубарсі, Канселу (Форт, 84) - де Йонг, Крістенсен (Ромеу, 77), Гюндоган (Педрі, 83) - Рафінья (Вітор Роке, 77), Левандовський, Жоау Фелікс (Фермін Лопес, 63)


"Хетафе": Сорія - Іглесіас (Кармона, 46), Альварес, Альдерете, Даконам (Аленья, 68) - Максимович (Мата, 67), Мілья, Моріба (Сантьяго, 77) - Грінвуд (Оскар, 67), Майораль, Ріко


Попередження: Гюндоган, 37 - Альдерете, 37, Даконам, 48, Ріко, 50, Сантьяго, 90