23 лютого 2024 19:59

ДЮФШ "Динамо" підписала угоди про співпрацю із шістьма клубами Києва та області

Сьогодні, 23-го лютого, на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського відбулася непересічна подія. Динамівська футбольна школа підписала угоди про співпрацю з клубами-партнерами. Керівництво школи ставить на меті створити широку партнерську мережу щоб у кожному районі Києва та за його межами діти могли займатися футболом на найвищому рівні.


Це також додасть зручності батькам, які не завжди можуть возити дітей на тренування через пів міста, а самих відпускати не наважуються, особливо, коли мова йде про зовсім маленьких футболістів. Таким чином, майбутні динамівці зможуть займатися у клубах, які територіально знаходяться ближче до їхнього місця проживання та без шкоди для основного навчання. А з часом найкращі вихованці, які матимуть успіхи у футболі, будуть зараховані до ДЮФШ «Динамо».


- Часто буває, що юного футболіста беруть до «Динамо», він протягом пів року тренується, але не показує очікуваних результатів, і його повертають назад, - зазначив завуч ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського Володимир Жариков. – Це стрес і для дитини, і для батьків, які часто переїздять з іншого міста заради навчання дитини у динамівській школі. І щоб знизити цей стрес, буде можливість придивлятися до дітей у клубах-партнерах протягом певного періоду та час від часу залучати їх до тренувань з «Динамо».


Тренери кожної вікової групи будуть співпрацювати із тренерами відповідних груп у клубах, проводити відкриті заняття, майстер-класи, тестування, тощо. Також буде налагоджена партнерська комунікація між наставниками для обміну досвідом, знаннями та інформацією.


Зазначимо, що кожен з шести клубів буде офіційним партнером та представником Академії ФК «Динамо» у різних районах Києва та за межами міста:


Дитячо-юнацька спортивна школа №26 м. Києва (у Святошинському районі), Громадська організація «Дитяча Академія Джуніор» (у Бучанському районі Київської області), Міський футбольний клуб «Бровари» (у м. Бровари), Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «Восход» м. Києва (у Дарницькому районі), Громадське об’єднання «Футбольний клуб «Динамік» (у Шевченківському та Голосіївському районах), Громадське об’єднання «Дитячо-юнацький футбольний клуб «Титан-Київ» (у Деснянському районі).


Поки що це шість клубів у різних районах Києва та його околиць, але надалі планується розширення мережі партнерів та підписання нових угод. ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського відкрита до співпраці з іншими футбольними клубами Києва, області та інших міст України. Сподіваємося, плідна співпраця принесе свої плоди у вигляді виховання нових талановитих футболістів, які з часом поповнять першу команду «Динамо», а також українські професійні клуби та збірні України.


Після підписання угод про співпрацю з представниками шести клубів важливу подію прокоментував віцепрезидент «Динамо» Дмитро Бріф:


- Ми вдячні за співпрацю і сподіваємося, що вона буде плідною та довготривалою. Керівництво ФК «Динамо» (Київ) ставить за мету досягнення найвищих спортивних результатів, перш за все, опираючись на виховання власних футболістів та розвиток дитячо-юнацького спорту та футболу, зокрема. Враховуючи, що можливості академії будь-якого клубу обмежені, ми вдячні вам за роботу, яку ви виконуєте з молодими футболістами, які навчаються у ваших закладах.


Ми раді, що у рамках цієї співпраці матимемо змогу переглядати усіх цих футболістів. Сподіваємося, найкращі з них будуть переходити до «Динамо», щоб підсилювати нашу команду та рівень українського футболу загалом. Багато футболістів, які виховуються в нашій академії продовжують свою кар’єру у європейських клубах, гідно представляючи Україну на міжнародній арені. Це можливе завдяки професійній роботі нашої селекційної служби, у тому числі, і на рівні Академії. Саме тому ми сподіваємося, що ви зможете своєчасно звертати нашу увагу на перспективних дітей з метою продовження їхньої професійної кар’єри у нашому клубі. Ми ж зі свого боку надаватимемо вам усю необхідну підтримку.

Директор ДЮФШ «Динамо» Олександр Іщенко:


- Сьогодні були підписані угоди про співпрацю з рядом клубів Києва та області з метою обміну інформацією, організації спільних тренувань, турнірів, методичних занять, спілкування тощо. Головна мета для нас – бачити усі молоді таланти, які є у Києві та області, слідкувати за їхнім зростанням та спільними зусиллями якомога більш кваліфіковано та результативно готувати футболістів. Ті, хто показуватиме найкращі результати, зможуть потрапити до ДЮФШ «Динамо» - це наша основна ціль. Впевнений, обопільно з нашими новими партнерами ми вирішимо це питання.


Крім того, це питання зручності для батьків, яким буде не обов’язково далеко возити дітей на футбольні заняття. Наші тренери будуть брати активну участь у тренувальному процесі клубів-партнерів, проводити відкриті заняття тощо. Враховуючи, що у нас є команди від Троєщини до київської Борщагівки, ми будемо мати змогу задіяти цих дітей у футбольній освіті. Це, дійсно, буде зручніше і для них, і для їхніх батьків.


Також відомо, що діти впевненіше почуваються у колективі, в якому вони починали працювати, не змінюючи місце навчання. Це суто психологічний фактор, який ми теж маємо враховувати. У цьому плані теж розраховуємо отримати певні дивіденди.


- Подібний досвід співпраці ДЮФШ «Динамо» практикує вже не вперше?

- Так, у нас була співпраця із ДЮСШ-1 та ще з низкою клубів, але вона була недовготривала. А з цими шістьма клубами ми працюємо вже не один місяць і хочемо зробити так, щоб це тривало на постійній основі, і щоб ми відчували відповідальність за те, що ми робимо.


- Як саме будуватиметься комунікація з клубами-партнерами?


- Щоб налагодити навчально-тренувальний процес на достатньо високому рівні за допомогою наших тренерів, потрібно приділити велику увагу методології викладання і організації тренувального процесу. У цьому братимуть участь і тренери клубів, тож вигода буде обопільною. Ще раз зазначу, що ми ставимо перед собою головну ціль – покращити підготовку футболістів.


Фото: ФК "Динамо"