23 лютого 2024 10:26

Суд у справі Алвеса вважає, що травми не є обов'язковими для доказу зґвалтування. Послідовність свідчень жертви високо оцінили

Суд наголосив на послідовності свідчень потерпілий у справі Дані Алвеса.


Вчора колишнього захисника «Барселони» засудили до 4,5 років ув'язнення за зґвалтування дівчини у нічному клубі. Він має виплатити їй 150 тисяч євро. Крім того, екс-футболісту на дев'ять із половиною років заборонено наближатися до потерпілої. У травні 2025 року покарання Алвеса можуть пом'якшити.

Повідомлялося, що суд визнав доведеним факт незгоди дівчини на секс. У постанові йдеться: «Згода не тільки може бути відкликана у будь-який час, але також потрібна для кожного з різновидів сексуального контакту. Немає жодних доказів, що заявниця дала свою згоду принаймні у вагінальному проникненні».

Також, як сказано в ухвалі, суд вважає доведеним те, що «обвинувачений різко схопив заявницю, кинув на землю і, позбавивши її можливості рухатися, проник у неї вагінально, незважаючи на те, що заявниця сказала «ні» і хотіла піти». Суд вважає, що сексуальний контакт відбувся не за взаємною згодою, а також із застосуванням насильства.

У ухвалі сказано, що «для факту сексуального насильства необов'язково, щоб було завдано фізичних ушкоджень, також не потрібні докази того, що жертва активно чинила опір». Уточнюється, що «в цій справі травми на тілі жертви були виявлені, і вони більш ніж очевидно вказують на насильство з метою набуття сексуального контакту, факт якого обвинувачений не заперечує».

Також суд зазначив, що ухвалив обвинувальний вирок, «позитивно оцінивши свідчення жертви, які поєднуються з доказами, що підтверджують її версію». Судді вважають, що у свідченнях потерпіла була «послідовною та наполегливою протягом усього розслідування, протиріч у них не було».