20 лютого 2024 16:12

Маттеус про "Баварію": "Люди в керівництві дуже успішні в економічній сфері, але хто з них вигравав чемпіонати як гравець? Їм не вистачає спортивної компетенції, вони не досягли чогось великого"

Лотар Маттеус вважає, що «Баварії» слід залучати до управління екс-гравців.


«Керівні посади займають люди, дуже успішні у сфері фінансів. Я знаю їх усіх, у мене з ними добрі стосунки. З цим у них все гаразд, але на додаток до них мені не вистачає спортивної компетентності. Хто з них вигравав чемпіонати як гравець?


При всій повазі до роботи, яку вони проробили у своїх областях, ніхто з них не прийшов з футболу і не досяг чогось великого як футболіст. Чому не залучаються колишні гравці – наприклад, Філіп Лам, Бастіан Швайнштайгер чи Арьєн Роббен? За останні десять років у «Баварії» було вигадано багато посад для гідних гравців. За бажання можна звернутися до цих сильних особистостей та знайти для них місце у «Баварії».

У керівництві клубу, як і в команді, необхідний чіткий розподіл завдань, чіткі процеси та взаємодія. Потім ухвалюється рішення, і всі йому слідують.


Румменігге з його досвідом і успіхами, у тому числі як гравець, був би ідеальний, але він не хоче більшого. Я вважаю, що Хенесс, як і раніше, потрібен, але поки Улі не поступиться постом, більше ніхто не зможе розвиватися. Можливо, це спрацює з Максом Еберлем, який вже зробив чудову роботу в Бундеслізі як спортивний директор. Він має минуле в клубі, але сам по собі він не є рятівником і особою «Баварії».

Томас Мюллер розумний, комунікабельний, багато хто йому симпатизує. Я знаю, що Томас хоче продовжувати грати, і зовсім не хочу ставити його в таке становище, але «Баварія» завжди жила історією, і я запитую себе: де особи, які її написали? – сказав екс-гравець «Баварії».