17 лютого 2024 17:30

Дзола про Лофтус-Чiка: "Рубен стане топ-гравцем, якщо здобуде стабільність. Не сумнівався, що він може стати відкриттям у "Мілані"

Джанфранко Дзола пояснив, чому вважає Лофтус-Чіка топ-гравцем цього сезону.


«Він чудовий гравець, і якщо він набуде стабільності, захистивши себе від травм, то по-справжньому стане топ-гравцем. Він один із тих, хто дозволяє зробити величезний стрибок як гру, він змушує втрачати баланс, він стрибає на свого опонента, дуже сильний фізично.


Конкуренція в іншій лізі завжди допомагає прогресувати, говорю з особистого досвіду. Випробування в іншій країні робить тебе кращим, це стосується і нього. Сьогодні він став ще досконалішим.


Він легко може досягти двозначних [статистичних] показників, він завжди небезпечний, ефективний у контратаках, дає результат своїми забігами. У штрафному майданчику він змушує зважати на свою фізичну силу.


У нього чудові навички, але йому не вистачало стабільності. Якщо він набуде її, то надаватиме все більшого впливу на гру команди.

За шкалою від одного до десяти він першокласний хлопець [у плані особистих якостей]. Людина, яку я особливо цінував за те, наскільки вона відкрита.

Я не сумнівався, що він може стати відкриттям у «Мілані». Я знаю його та поважаю, анітрохи не здивований. Я очікував, що він зможе робити такий самий вплив на гру тут [як і в «Челсі»], і я щасливий, тому що він дійсно цього заслуговує.

Я сподіваюся, що він зможе повернутись до збірної Англії. Він поплатився за регулярні травми та серйозну конкуренцію на своїй позиції. Англія має дуже сильних гравців у центрі, більш стабільних. Але якщо Рубен буде у формі, він матиме всі якості для гри в збірній», – сказав колишній гравець «Челсі».

Англійський півзахисник «Мілана» забив 5 голів та віддав 1 результативну передачу у 20 іграх у поточному сезоні Серії А.