14 лютого 2024 10:40

"Неймовірні враження": стало відомо, чому ексгравець збірної України віддав перевагу "Шахтарю", а не "Динамо"

Свого часу одного з найперспективніших атакувальних півзахисників України, геть молодого блондина Віктора Коваленка, зумів заманити до себе Шахтар.


Донецький клуб до початку війни в 2014 році максимально динамічно розвивався і зміцнював свій склад не лише за рахунок багатомільйонних бразильців, а й активно працюючи на внутрішньому ринку, де вишукував юних талантів.


Як саме Коваленко опинився в Донецьку, детально розповів перший тренер Віктора Володимир Володін.


«Визначальну роль зіграли не якісь фінансові умови, а саме ставлення. Їхні скаути змалечку слідкували за ним, запрошували на перегляд, відразу видали форму. Ті їхні поля, бази… На дітей це справляло неймовірні враження», – розповів Володін в інтерв'ю «Українському футболу».


Віктор Коваленко перебував у структурі донецького Шахтаря з 2014 по 2021 рр. Загалом у помаранчево-чорній футболці атакувальний півзахисник провів 199 поєдинків, у яких забив 32 голи та віддав 12 результативних передач.


У нинішньому сезоні Коваленко захищає кольори італійського Емполі: 11 матчів у всіх офіційних турнірах, два голи, одна результативна передача.


Transfermarkt оцінює 28-річного атакувального півзахисника в 1,7 млн євро.