10 лютого 2024 15:45

Таловєров відреагував на чутки про зміну громадянства

23-річний центральний захисник австрійського ЛАСК Максим Таловеров відреагував на чутки про те, що він хоче змінити українське громадянство:


«За законами Чехії є таке право, що через 5 років у країні я можу отримати постійну посвідку на проживання. Мене зараз із Чехією пов'язує багато, оскільки я там добре адаптувався, знаю культуру, знаю мову, систематично виплачую великі податки.


Влітку планую подавати документи і це дозволить мені насамперед перебувати в Чехії більше, ніж 180 днів на рік. І не буде потреби оформляти візу після приїзду туди.


У мене там багато друзів, багато знайомих, дуже люблю цю країну. Але насправді це не має нічого спільного з отриманням громадянства, тож не знаю, чому це викликало такий резонанс у медіа.

Якими б не були кроки з боку федерації Чехії, особисто я бачу себе лише у футболці національної збірної України. Це навіть не обговорюється. Хотілося б закрити це питання раз і назавжди», – сказав Таловеров.


У листопаді 2023 року Таловеров отримав виклик у збірну України на поєдинок проти Італії, але офіційно за національну команду «синьо-жовтих» поки що не дебютував.