9 лютого 2024 14:26

Артем Довбик – про те, чи питають в Іспанії про війну в Україні: "Всі забувають – думаю, якось вже приїлося чи українці вже набридли"

Український форвард «Жирони» Артем Довбик розповів про зустрічі з українцями в Іспанії.


«Розуміємо, що це люди не по своїй десь волі змушені переїжджати. Тому стараємося після кожного матчу, якщо бачимо прапори – підходити до людей. Розуміємо, що для них це якась теж емоція, для нас теж якась емоція. Подивитися на них, поспілкуватися, перекинутися якимись словами, розписатися, сфотографуватися.


Для них це дуже важливо, ми це розуміємо. Намагаємося підходити, це дуже щось важливе для всіх українців.


Люди справді десь забувають про війну. Хотілося б побільше, щоб і питали, і більше розголосу робили для всіх. Помітив, що дуже мало цього, всі забувають. Думаю, якось вже приїлося. Чи українці вже набридли.


У нас у команді, наприклад, декілька разів питали за вечерею: «Як ситуація?» Ми, звісно, показуємо, що коли були наймасштабніші атаки на Київ та всю Україну. Коли по 100 з чимось ракет випускають – ми показуємо. Стежимо постійно за новинами. Але хотілося б, щоб цього було більше, якогось фідбека. Але його, на жаль, з кожним днем, здається, все менше й менше», – сказав Довбик.