4 лютого 2024 14:57

Легенда "Шахтаря" не вірить в перспективи Бущана в збірній: що сказав ексголкіпер про воротаря "Динамо" та до чого тут Трубін

Колишній наставник Вереса, ексголкіпер Шахтаря та збірної України Юрій Вірт висловив свою думку щодо можливих кандидатів на роль воротаря у найближчих матчах національної збірної.

Юрій Вірт вважає, що саме воротарська позиція має найбільшу конкуренцію, адже наставник назвав чотирьох кандидатів на цю позицію. Також він визначився із фаворитами.


«Можу сказати, що найсильніша у збірній конкуренція саме воротарська – надзвичайно важко обрати воротаря. Бо є Трубін, є Лунін, є Бущан, є Різник, – чотири воротарі високого рівня. Тут треба буде Сергію Станіславовичу поламати голову. Зрозуміло, що фаворитами є Лунін і Трубін».


Екстренер Вереса назвав сильні сторони Луніна і Трубіна, але навіть не згадав Бущана, адже не вважає його конкурентом на місце в основному складі.


«Практично всі ігри останні грав Трубін. Я думаю, що в нього буде невелика перевага. Але та гра, яку зараз показує Лунін – вибір буде надзвичайно важкий. І це цікаво, бо, дійсно, два воротарі дуже високого класу, і треба просто обрати і вгадати.


Тут багато буде залежати від того, що будуть аналізувати суперника і підбирати воротаря під нього. Мені здається, що перевагу віддадуть Трубіну. Але є велике «але» – можливо, ми побачимо у воротах Луніна», — сказав Вірт для Tribuna.com.


У березні збірна України зіграє матч плей-офф кваліфікації Євро-2024 проти боснійців. У разі перемоги українці зустрінуться з переможцем пари Ісландія – Ізраїль.


Андрій Лунін в поточному сезоні зіграв за мадридців в 14-ти матчах в усіх офіційних турнірах: 12 пропущених голів, шість поєдинків «на нуль».


Трубін в поточному сезоні провів за Бенфіку 26 поєдинків: 22 пропущені голи, десять матчів «на нуль».


Бущан в нинішньому сезоні зіграв вже у 16 матчах в усіх турнірах, пропустивши 19 голів та у чотирьох поєдинках зберігши свої ворота «сухими».