28 січня 2024 16:07

Лапорта: "Приймаю формулу Хаві з дограванням сезону, тому що він – легенда "Барселони"

Президент «Барселони» Жоан Лапорта прокоментував рішення Хаві залишити посаду головного тренера наприкінці сезону.

«Хаві сказав мені, що наприкінці сезону піде, що хоче дограти сезон. Приймаю цю формулу, бо саме він мені її запропонував, бо він є легендою Барселони. Він чесна людина і діє гідно. Любить "Барселону". Приймаю це, бо знаю, що його віддача та його штаб буде максимальною.

Момент потребує максимальної єдності. Ситуація нікому не подобається.


Ла Ліга – складна, але очевидно, що вона ще не програно. Нам потрібно боротися, щоб фінішувати найвище, не виключаючи при цьому титулу. Але маємо докласти всіх зусиль, щоб виграти Лігу чемпіонів. Ідемо крок за кроком.

Завдяки цілеспрямованості, більшому характеру, не втрачаючи концентрації, коли тренер віддає всі свої сили, а гравці повністю віддаються справі… Ми можемо досягти деяких наших цілей.

На спортивному рівні справи не так, як очікували. Щойно виграли Ла Лігу та Суперкубок. Очікування після посилення складу були добрими, але вони не виправдовуються. Мусимо переламати ситуацію.


Наприкінці року ми повернемось до «Камп Ноу». Хочу подякувати людям, які відгукнулися та їздять на «Монжуїк». У матчі з «Вільярреалом» був другий найкращий результат щодо відвідуваності. Прошу вас продовжувати так само. З вашою підтримкою ми переламаємо ситуацію.

Знаємо ситуацію, але гравцям потрібна ваша підтримка. Роль уболівальників є фундаментальною. Вдячний за те, що вони роблять. Вони найкращі вболівальники у світі», – сказав Лапорта.


Була інформація, що Мотта, Маркес, ван Бронкхорст, Мічел, Альгуасіль – кандидати на посаду тренера Барселони.