27 січня 2024 19:16

Кубок Англії. "Брайтон" та "Лестер" вийшли в 1/8 фіналу

Завершилось ще 3 матчі 1/16 Кубку Англії.


I — АПЛ, II — Чемпіоншип, III — Ліга 1, IV — Ліга 2, V — Національна ліга, VI — Національна ліга: Північ/Південь.


"Шеффілд Юнайтед" (І) — "Брайтон" (I) 2:5


Голи: Хамер (44), Осула (45+8) — Буонанотте (14), Педро (29, 52, обидва з пенальті, 68), Уелбек (90+7)


Команда Роберто Де Дзербі виглядала у цьому протистоянні явним фаворитом, враховуючи проблеми "Шеффілд Юнайтед" в цьому сезоні Прем'єр-ліги. Незважаючи на те, що зустріч проходила саме у Шеффілді, потужний початок ми побачили саме від "чайок", на 14-й хвилині Факундо Буонанотте відрик рахунок, згодом Жоао Педро з пенальті подвоїв перевагу. Загалом по грі все було логічно, від того особливо дивно було бачити, як в кінці першого тайму "клинки" раптово зрівняли рахунок, оформивши два голи за кілька хвилин. Відзначились Ґуставо Хамер та Уільям Осула.


Втім у другому таймі ми побачили логічне продовження цієї гри, в якому гості забрали те, що і повинні були забирати. Педро забив ще два голи, один з пенальті, а інший — з гри. На другий подвиг команди Уайлдера вже не вистачило, тому двох голів в межах кількох хвилин ми не побачили. "Чайки" сильніші, тому справедливо крокують далі. Під кінець вони встигли оформити і 5-й гол у ворота господарів, зробив це Данні Уелбек. Жоао Педро оформив хет-трик, тому цей матч він точно запам'ятає надовго.


"Лідс Юнайтед" (IІ) — "Плімут" (IІ) 1:1


Голи: Антоні (31) — Ранделл (73)


"Лестер" (II) — "Бірмінгем Сіті" (II) 3:0


Голи: Варді (47), Акґюн (72), Прает (88)


Беззаперечний лідер Чемпіоншипу впевнено та спокійно розібрався з одним з аутсайдерів ліги цього сезону. Голом вдалось відзначитись ветерану Джеймі Варді, саме він вивів свою команду вперед на початку другого тайму. Другий гол для заспокоєння оформив Юнус Акґюн. А під кінець Денніс Прает довів рахунок до розгромного. Достатньо прогнозовано, без сюрпризів чи неочікуваних моментів. Впевнений прохід до 1/8 підопічних Енцо Марески.