26 січня 2024 09:39

Хаві не звільнять з "Барси" після вильоту з Кубка. Він залишиться, поки команда йде в зоні ЛЧ та зберігає шанси на два трофеї

У «Барселоні» ухвалили рішення про майбутнє Хаві після вильоту з Кубка Іспанії.


Керівництво каталонського клубу поки що не розглядає варіант із відставкою тренера, оскільки вважає, що зараз команді потрібна стабільність, пише Diario Sport.

Боси «Барси» розраховують, що за рахунок стабільності команда зможе на повну силу поборотися за перемогу у Ла Лізі та Лізі чемпіонів. Хаві не звільнять, поки «Барселона» залишається у топ-4 та зберігає шанси на перемогу у двох турнірах. Якщо команда пройде «Наполі» у Лізі чемпіонів, рішень щодо майбутнього Хаві не буде.

У клубі дуже стурбовані спадом команди, але вважають, що Хаві має кредит довіри, щоб спробувати змінити ситуацію. Однак, наданий тренеру кредит довіри не назвати необмеженим. Якщо у «Барси» сильно зіпсуються результати у Ла Лізі, Хаві може мати справу з наслідками.

Клуб націлений на те, щоб завершити цей сезон як мінімум на другому місці в Ла Лізі - інакше "Барса" не потрапить до Суперкубку Іспанії наступного сезону.

Раніше "Барселона" програла "Реалу" (1:4) у фіналі Суперкубку Іспанії та вилетіла з Кубка від "Атлетика" (2:4) на стадії 1/4 фіналу. У Ла Лізі команда посідає 3-е місце, відстаючи від першої «Жирони», яка йде на 8 очок і провівши при цьому на матч менше.