17 травня 2024 09:54

"Барсу" та Негрейру не звинувачуватимуть у відмиванні грошей. Справа про корупцію продовжується

Суд виключив відмивання грошей у справі Хосе Марії Енрікеса Негрейри та «Барси».


За даними El Mundo, суд Барселони виключив наявність злочину відмивання грошей у справі колишнього віце-президента технічного комітету суддів (СТА) Ла Ліги Хосе Марії Енрікеса Негрейри. З цієї причини суд відмовив у порушенні окремої справи, як раніше клопотав суддя Хоакін Агірре.

Суд прийняв до розгляду апеляції, подані «Барселоною», Негрейрою та його сином. На даний момент немає жодних доказів того, що хтось із підслідних придбав, володів, використовував, конвертував чи передавав майно, знаючи, що його походження пов'язане із злочинною діяльністю.

«Таким чином, без доказів, які вказують на те, що ми повинні розслідувати злочин відмивання грошей, окреме провадження не проводиться», – пояснюється в судовому рішенні.

Представники «Барселони» та Негрейри стверджують, що немає сенсу відкривати нову справу, оскільки вони вже перебувають під слідством за злочини, пов'язані з несумлінним управлінням та корупцією у спорті. Суд у Барселоні наполягає на тому, що хоча кінцеве призначення коштів, отриманих Негрейрою від «Барси», залишається загадкою, «потенційні розслідування, які не спрямовані на досягнення конкретної мети, проводитися не можуть».

Однак справа Негрейри все ще залишається відкритою. У березні екс-суддя відмовився давати свідчення, пославшись на хворобу Альцгеймера. А раніше суд ухвалив рішення продовжити розгляд справи на найближчі півроку.