18 січня 2024 10:45

Президентка "Палмейрас" провела пресконференцію виключно за участі журналісток

Президентка «Палмейрас» Лейла Перейра організувала пресконференцію, на яку могли прийти виключно журналістки.


Її розкритикували за цю ініціативу – вона відповіла, за її словами, тим же, що чують багато жінок, коли мають питання про брак місця: «Не впадайте в істерику». Пресконференція тривала майже 2 години.


«Це не може бути нормально. Мати лише одну жінку на чолі великого клубу Південної Америки – це ненормально. Чому це відбувається? Тому що ми страждаємо від низки обмежень, які не дозволяють нам дістатися туди, де ми можемо бути.


Не збираюся розв’язувати проблему мачизму в Бразилії та світі, тим більше у футболі, але з силою «Палмейрас» ми можемо бути прикладом.

Боремося, щоб у раді «Палмейрас» було більше жінок. У нас близько семи жінок – це дуже мало. У мене була величезна підтримка з боку чоловіків, які розуміють, що жінкам потрібен простір – я скористалася цим.

Якби в «Палмейрас» був мачизм – мене не обрали б. Мене оточують фантастичні чоловіки та партнери, які вірили в мої здібності. Вони дали мені цю нагоду, це чудовий приклад. У нас чотири віцепрезиденти, серед них – дві жінки, які мені дуже допомагають. Такого ще ніколи не було в історії «Палмейрас», – сказала Перейра.


Перейра – єдина президентка клубу у трьох основних дивізіонах Бразилії.


«Палмейрас» виграли останні два чемпіонати Бразилії.