17 січня 2024 17:34

Сергій ПОЛІТИЛО: "Коноплянка та Ярмоленко – два топи, зовсім не губилися серед потоку класних легіонерів УПЛ"

Колишній півзахисник «Дніпра» Сергій Політило розказав про Євгена Коноплянку та Андрія Ярмоленка в УПЛ у 2011-2014 роках.


‒ У той період у «Дніпра» були суперлегіонери: Джуліано, Матеус, Мазух, Дуглас, Бруну Гама, Калинич. Хто з них був найбільшим топом?

‒ Звісно, рівень легіонерів був пристойний. Але, скажу відверто, там українські футболісти були ще сильніші за цих легіонерів. Один Коноплянка чого вартує.

Ми з ним перетиналися ще на рівні юнацької збірної. Він завжди був у великому порядку. Так, легіонери були пристойні. Той же Джуліано – м’яч не відбереш, ухиляється в будь-які сторони, Матеус біжить фантастично, ще й із технікою.

Коноплянка міг спокійно робити різницю. Ось цим відрізнявся від багатьох. Умовно кажучи, воротар міг кинути йому м’яч біля свого штрафного, а він міг протягнути самостійно до чужого штрафного, а потім вирішувати, що робити – бити чи віддати пас. Дуже сильний футболіст. Він і Ярмоленко – два топи. Вони абсолютно не губилися серед потоку класних легіонерів того часу в УПЛ.

Не скажу, що в нього були якісь пустощі, він виходив і робив результат. Імовірно, в нас трохи інший менталітет. Якщо згадати, коли він перейшов у «Севілью», в нього ж здорово все виходило. Дивишся, він «Реал» відвозив, думаєш: «Красень». Потім бац – наступну гру він не в складі. Якісь пересмикування. Можливо, в Європі свої нюанси, але він був топ, - сказав Політило.


Фото - ПФК "Львів"