12 січня 2024 09:27

"Лунін набагато надійніший": авторитетне видання винесло жорсткий вирок Кепі

Відоме спортивне видання AS висловило критику на адресу воротаря Реала Кепи Аррісабалаги за невдалий виступ у півфіналі Суперкубка Іспанії проти Атлетіко (5:3), порівнявши його з Андрієм Луніним.

Реал насилу пробився до фіналу Суперкубка Іспанії, перемігши Атлетіко (5:3) лише у додатковий час.


Кепа показав провальний виступ у цьому матчі, що зумовило ще більші обговорення про основного голкіпера Реала на час відсутності Куртуа. Видання назвало основні помилки іспанського кіпера.


«Півфінальний матч Суперкубка Іспанії став хрестом для резервіста Тібо Куртуа, Кепи Аррісабалаги. У його пасив можна записати півтора гола Атлетіко: другий і третій м'ячі Атлетіко - на його совісті. Це - перебір як для найдорожчого воротаря в історії. Кепа не зміг усунути кровотечу через серйозну травму Куртуа: він став швидше пластиром, ніж джгутом».


Джерело відзначає, що статистичні показники вказують на те, що Андрій Лунін краще виконує свою роботу, коли виходить на поле.


«Статистика також на боці Андрія Луніна. Хоча по воротах обох голкіперів завдають однакової кількості ударів, українець відбиває 80% м'ячів, тоді як баск – 73%. На виходах Лунін грає ще впевненіше – 0,72 успішних виходів проти 0,28 у Кепи. Окремо варто відзначити пропущені голи з другого поверху: у цьому компоненті гри Андре набагато надійніше», – зазначив журналіст AS Карлос Форханес.