4 січня 2024 23:55

"Ювентус" здобув вольову розгромну перемогу над "Салернітаною" у Кубку Італії

У четвер, 4 січня, Ювентус обіграв Салернітану в 1/8 фіналу Кубка Італії (6:1).


Ювентус і Салернітана опинилися в цікавій ситуації: протягом чотирьох днів обидвом командам належало зустрітися двічі – спочатку в Кубку на полі "Старої синьйори", потім – у чемпіонаті на стадіоні Арекі. Філіппо Індзагі заздалегідь повідомив про те, що в кубковій зустрічі випустить на поле резервістів – і дотримав слова.


Проте Салернітані вдалося шокувати стадіон Альянц уже на 59-й секунді зустрічі – Гатті зробив необачний пас назад, який був перехоплений Чаквубікемі Іквуемезі. Так 22-річний нігерієць забив Ювентусу найшвидший гол із серпня 2017 року. Востаннє "б'янконері" пропускали ще швидше на 18-й секунді від Дженоа в матчі чемпіонату Італії, коли автоголом відзначився Міралем П'яніч.

Зрозуміло, терпіти таку ганьбу команда Аллегрі не збиралася – і виправила ситуацію ще до перерви. Правий латераль господарів Андреа Камб'ясо записав у свій актив гол+пас – він став першим італійцем у складі Юве з жовтня 2017 року, який відзначився одночасно голом і пасом (на Міретті). Востаннє таке досягнення підкорялося Даніеле Ругані в матчі з Удінезе.


Власне сам Ругані й забив третій м'яч одразу після перерви. Захисник гостей Бронн відзначився автоголом, а остаточний рахунок зустрічі після сольних проходів встановили Кенан Йілдіз та Тімоті Веа - 6:1.

У чвертьфіналі Кубка Ювентус прийме на своєму полі Фрозіноне.