25 грудня 2023 10:07

Луческу проти семи кандидатів на посаду головного тренера "Бешикташа": відомі конкуренти колишнього тренера "Динамо"

Здається, боси Бешикташа максимально серйозно налаштовані знайти нового головного тренера ще до Нового року. За повідомленням румунських ЗМІ, керівники «орлів» вже навіть склали розширений список, до якого включено прізвища одразу семи кандидатів, а також головного претендента – Мірчі Луческу.


Список претендентів на посаду головного тренера Бешикташа за порталу Рrosport:


Фабіо Каннаваро


Славен Біліч


Рууд ван Ністелрой


Франк де Бур


Хорхе Сампаолі


Бруно Дженесіо


Станіслав Черчесов


Саме сивочолий Луческу, який цьогоріч відствяткував свій 78-й день народження, на думку турецьких журналістів, є безумовним фаворитом, тому він поза основним списком.


Про те, що Луческу може знову працевлаштуватися в Стамбулі говорять не вперше.


Так, на минулому тижні з'явилась інформація, що румун може очолити Бешикташ та взяти у штат одного з найкращих бомбардирів в історії збірної Німеччини Мірослава Клозе, який потім, коли Луческу все ж піде на пенсію, самостійно тренуватиме клуб зі Стамбулу.


Нині обов'язки головного тренера Бешикташа виконує Різа Чалимбай. Він став вже третім тренером, котрий очолив стамбульців протягом сезону 2023/2024 років.


Розпочинав сезон клуб з Шенолом Гюнешем, якого звільнили через слабкі результати.


Потім до команди прийшов Бурак Їлмаз, але і його через погані результати попросили на вихід (чотири поразки у шести матчах, виліт з Ліги конференцій).


Останнім місцем роботи 78-річного Мірчі Луческу було київське Динамо. Також в Україні румунський фахівець працював у донецькому Шахтарі (2004-2016).


На чолі столичного клубу румунський фахівець перебував з літа 2020 року по листопад 2023-го.


За цей час разом з біло-синіми Луческу став чемпіоном України, завоював Суперкубок та національний Кубок країни.