24 грудня 2023 10:32

ISW: Сигнали Путіна про готовність зупинити війну надсилають, щоб перешкодити військовій допомозі

Заяви про сигнали від президента Росії Володимира Путіна у зацікавленості в припиненні вогню, більше спрямовані на те, щоб затримати і перешкодити подальшій військовій допомозі Заходу для України.


Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: На думку військових аналітиків, Путін серйозно не зацікавлений у завершенні війни, окрім як повної перемоги Росії.

ISW спостерігав подібні зусилля Кремля, щоб ввести в оману західних політиків і змусити Україну вести переговори з Росією взимку 2022-2023 років.

Це робиться для того, щоб фактично перенаправити увагу Заходу на гіпотетичні переговори замість того, щоб забезпечити Україну достатньою кількістю озброєння перед її весняно-літнім контрнаступом.

Кремль, ймовірно, використовує приховані канали для досягнення такого ефекту на тлі дебатів щодо надання подальшої військової допомоги Україні.


Передісторія:

Президент країни-агресора Володимир Путін принаймні з вересня через посередників посилає сигнали про готовність до припинення вогню в загарбницькій війні проти України, яке передбачатиме замороження бойових дій на нинішній лінії зіткнення.