22 грудня 2023 18:02

"Бешикташ" розпрощався з головним тренером Чалимбаєм. До турецького клубу сватають Луческу

Фото - ua.depositphotos.com


Бешикташ офіційно оголосив про припинення співпраці з Різою Чалимбаєм, який з листопада обіймав посаду головного тренера.


Рішення було прийняте після провального домашнього матчу Чорних орлів у турецькій Суперлізі проти Аланіяспора (1:3). Бешикташ у чемпіонаті не перемагає вже у трьох турах і зазнав другої поспіль поразки. Крім того, стамбульський гранд навіть не боровся за вихід із групи Ліги конференцій із Брюгге та Буде-Глімтом.


Ця тренерська відставка стала для Бешикташа третьою за два з половиною місяці. Нагадаємо, турецька команда проходила київське Динамо у кваліфікації ЛК (3:2, 1:0) ще за Шенола Гюнеша. 10 жовтня досвідченого наставника змінив у статусі в. о. 39-річний Бурак Їлмаз, але протримався на посаді рівно місяць (чотири поразки у п’яти матчах). На його місце заступив 60-річний Чалимбай.

При цьому наставнику Чорні орли стартували з двох перемог у чемпіонаті, але потім виграли лише один матч із п’яти (у Лугано без турнірної мотивації) при трьох поразках, включаючи 0:5 від Брюгге та двічі по 1:3 в останніх турах.

Різа Чалимбай раніше тренував 13 турецьких клубів, у тому числі Бешикташ (2005). Разом з Сівасспором Чалимбай вигравав Кубок Туреччини-2022. З 1980 до 1996 року Чалимбай провів за Бешикташ близько 500 матчів на позиції захисника, носив капітанську пов’язку.

Зараз Бешикташ у чемпіонаті посідає п’яте місце, відстаючи від лідируючих Фенербахче та Галатасарая на 17 очок.