19 грудня 2023 13:18

Путін заявив, що не відмовиться від "цілей СВО"

Фото - ua.depositphotos.com

Президент Росії Володимир Путін заявив, що не відмовиться від так званих цілей війни проти України.


Джерело: Путін під час виступу на колегії Міноборони РФ

Пряма мова: "Захід від своєї стратегії стримування Росії не відмовляється і від своїх агресивних цілей на (в - ред.) Україні не відмовляється. Що ж, і ми від своїх цілей СВО (війни - ред.) відмовлятися не збираємося".

Деталі: Путін поскаржився, що Захід "передає противнику розвіддані в режимі реального часу, озброєння" і веде гібридну війну проти Росії.

Передісторія:

На виправдання повномасштабного вторгнення на українську територію в лютому 2022 року Кремль заявляв про завдання "денацифікації та демілітаризації" України.


Зокрема, 24 лютого 2022 року Путін заявив: "Мною ухвалено рішення про проведення спеціальної військової операції. Її мета - захист людей, які 8 років зазнають геноциду з боку київського режиму. І для цього ми будемо прагнути до демілітаризації та денацифікації України".


Прессекретар Путіна у лютому 2022 року заявляв, що "в ідеалі потрібно звільнити Україну, зачистити від нацистів", а Лавров у березні 2022 року заявляв, що "спецоперація покликана покласти край будь-якій війні, яка могла б відбуватися на українській території".


Після цього умовні "цілі СВО" змінювалися ще більше в риториці окупантів.


Зокрема, у червні 2023 року Путін зробив суперечливу заяву про цілі нападу Росії на Україну: вони в нього одночасно і змінюються, і не змінюються. У серпні цього року самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко взагалі заявляв, що цілі війни проти України вже досягнуті.