17 грудня 2023 10:48

"Це радість та горе". Нагельсманн — про воротарську позицію у збірній Німеччини

Головний тренер збірної Німеччини Юліан Нагельсман розповів, чи може багаторічний голкіпер бундестим та «Баварії» Мануель Нойєр повернутися до німецької національної команди після того, як воротар Марк-Андре тер Штеген перестав бути доступним через травму.

«Якщо все піде так, як зараз, то все зводиться до того, що це повернення можливе у березні. Тер Штеген зараз травмований, і ми стежитимемо за тим, чи зможе він відновитись від травми. Зрештою, і Марк, і Мануель знають, що найголовніше це успіх команди. Завдання тренера полягає в тому, щоб вирішити, хто на даний момент є найкращим гравцем на позиції. І якщо в березні один з них буде явно кращим за інший, то я відчуватиму і радість, і горе від прийняття рішення», — наводить слова Нагельсмана Kicker.


Нагадаємо, у грудні 2022 року Нойєр зламав ногу, після чого основним воротарем збірної Німеччини став тер Штеген. У жовтні Нойєр повністю відновився від травми, але з того моменту не викликався в німецьку національну команду. Однак у листопаді тер Штеген почав відчувати сильні болі в спині, через які йому була потрібна операція, що передбачає тривале відновлення, через що питання з воротарською позицією в бундестім став знову актуальним.