16 грудня 2023 19:06

Меньє - про образу Куртуа, якому не дали капітанську пов'язку в Бельгії: "Тiбо варто вибачитись, якщо це єдиний спосіб поїхати на Євро"

Захисник збірної Бельгії та дортмундської «Боруссії» Тома Меньє поділився думками про ситуацію, коли у червні Тібо Куртуа образився, що йому не дали капітанську пов'язку в національній команді.

«Мене там не було, коли все сталося. Але багато чув і читав - мені це все здається трохи дитячим. Думаю, Тібо має просто вибачитись, якщо це єдиний спосіб його присутності на чемпіонаті Європи. Йому потрібно просто перепросити, все. Зрештою, ми дорослі люди, правда?


Була суперечка з гравцем, з тренером. Просто сядьте за стіл, будьте чесні та виправте це на благо країни та збірної. Просто відкиньте всі проблеми та грайте у футбол. Тібо є Тібо. Усі знають, наскільки він хороший футболіст, наскільки важливий у збірній», - сказав Меньє.


У червні головний тренер збірної Бельгії Доменіко Тедеско розповів, що за відсутності Кевіна Де Брюйне обирали, що капітаном буде або Ромелу Лукаку, або Куртуа - вибір упав на першого. Після цього Тібо образився і залишив розташування збірної, офіційною причиною була травма.


Після цього воротар "Реала" не виступав за збірну - влітку він порвав хрестоподібну зв'язку коліна і пропустить весь сезон. Була інформація, що Куртуа повідомив Реалу, що не поїде на Євро-2024 заради кращого відновлення.