16 грудня 2023 16:38

Оточення Холанда вважає, що він не піде з "МанСіті" раніше 2025-го. "Реал" працює над тим, щоб переконати його

«Реал» зберігає інтерес до нападаючого «Манчестер Сіті» Ерлінга Холанда.


Керівництво «Мадрида» вважає, що до нинішнього складу норвежець впишеться навіть краще, ніж Кіліан Мбаппе, який, як і Вінісіус Жуніор, вважає за краще грати ближче до лівого флангу. Зараз команді не вистачає класичного нападника, кілера.


Як пише As, "Реал" добре поінформований про суму відступних, прописаних у контракті Холанда з "Ман Сіті". Вони набирають чинності влітку 2024 року, а також діятимуть 2025-го та 2026-го. 2024-го сума перевищить 200 млн євро, в ході контракту вона поступово знижуватиметься. Крім того, у нинішній угоді Холанда немає пункту, пов'язаного з майбутнім Пепа Гвардіоли, контракт якого з "Сіті" розрахований до 2025-го.


Майбутнє Холанда залежить виключно від того, чи зможе "Реал" переконати його – спортивним проектом, можливістю виграти Лігу чемпіонів та "Золотий м'яч", а не фінансово. Економічно «Мадрид» не зможе повторити контракт Холанда у «Ман Сіті» – справа не в зарплаті, а в тому, що зараз форварду належать 100% його іміджевих прав. Враховуючи недавній контракт із Nike, дохід від іміджевих прав без урахування зарплати наблизиться до 300 млн євро.


Отже, перехід Холанда залежить винятково з його бажання. "Реал" опрацьовує кілька сценаріїв. Перший – Холанд не зможе ще раз виграти Лігу чемпіонів та не візьме «Золотий м'яч». Це може спонукати форварда перейти до Реалу. Другий - у разі повного успіху в "Сіті" Холанд може сам виявити бажання перейти в "Реал", оскільки гра за клуб - мрія його дитинства.


Проте, як пише As із посиланням на оточення Ерлінга, раніше 2025 року він навряд чи піде з «Ман Сіті».


Зазначається, що фінансово «Реал» готовий до трансферу Холанда.