15 грудня 2023 17:51

Галено – гравець тижня у Лізі чемпіонів. Вінгер "Порту" причетний до чотирьох голів у ворота "Шахтаря"

Вінгер Порту Вандерсон Галено став найкращим гравцем тижня у Лізі чемпіонів за підсумками голосування вболівальників. Це з бразильцем сталося вже вдруге. І знову “постраждалим” виявився Шахтар.


Нагадаємо, у домашньому поєдинку шостого туру (5:3) лівий вінгер виявився причетним до чотирьох голів у ворота Гірників – два точні удари, дві результативні передачі. Майже так само круто (2 голи + асист) Галено виступив і в першому турі – і також став Гравцем тижня. Цікаво, що всі свої результативні дії у цьому сезоні ЛЧ бразилець здійснив лише проти чемпіона України.

У голосуванні Галено випередив Самуеля Ліно (Атлетіко), Анхеля Ді Марію (Бенфіка) та Хоселу (Реал Мадрид).

Нинішнього сезону 26-річний Галено зіграв за Драконів 20 матчів, забив 5 голів, віддав 7 асистів. Разом – 12 результативних дій, із них сім – у двох поєдинках проти Шахтаря.

З шести нагород Гравцю тижня у Лізі чемпіонів сезону 2023/24 половина – на рахунку представників Порту. За підсумками третього туру лауреатом було визнано форварда Еванілсона. Крім того, двічі нагороду отримували представники Атлетіко – Альваро Мората та Антуан Грізманн. У п’ятому турі не було рівних Чіро Іммобіле з Лаціо.

Нагадаємо, Шахтар посів третє місце у групі H. Команда Маріно Пушича продовжить виступи в 1/16 фіналу Ліги Європи.