13 грудня 2023 17:51

Данія готує нову допомогу Україні: танки, дрони і боєприпаси на €1 млрд

Фото - ua.depositphotos.com


Уряд Данії 14 грудня представить у данському парламенті новий пакет допомоги Україні. Вартість пакета становитиме близько одного мільярда євро і включатиме боєприпаси, танки та безпілотники.


Джерело: прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен на пресконференції із президентом Володимиром Зеленським та главами Норвегії, Фінляндії, Ісландії та Швеції, передає "Європейська правда" з посиланням на DR.dk


Деталі: "Ми перебуваємо на критичному етапі війни, і ми повинні гарантувати, що Україна має все необхідне для продовження боротьби", – заявила Метте Фредеріксен.


"Саме тому ми працюємо з партнерами та союзниками задля довгострокової безпеки для України", – додала прем'єрка.


Президент Володимир Зеленський подякував Данії за участь у відновленні Миколаївщини і новий пакет допомоги. Він також мав двосторонні переговори з Метте Фредеріксен.


"Перш за все, ми говорили про зміст пакету, який ми (ред. – уряд Данії) презентуємо завтра. Існує нагальна потреба в боєприпасах та деяких інших речах на полі бою в Україні зараз, коли зима починає показувати своє потворне обличчя", – розповіла Фредеріксен.


Нагадаємо: Прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре у середу оголосив про плани надати Україні додаткову допомогу для посилення протиповітряної оборони, фінансову підтримку для сфери охорони здоров’я та освіти і, крім того, профінансувати нарощування виробництва боєприпасів.


Зеленський після зустрічі з ним розповів, що на переговорах піднімав також питання про захист українських портів і свободи судноплавства у Чорному морі.