11 грудня 2023 17:35

Валерій ІВАЩЕНКО: "В Англії дають грати, а у нас кожен дотик трактується жовтою карткою"

Прес-конференція головного тренера "Оболоні" Валерія Іващенка після матчу з "Динамо".


- Була динамічна гра, але її зіпсувало вилучення нашого гравця. Під час матчу довелося трохи перебудовуватися. Щодо самовіддачі питань до хлопців немає, незважаючи на всі моменти.


– Ваша команда грала досить жорстко. То була така установка?


- Чому жорстко? Це футбол, а чи не балет. "Динамо" також грало моментами жорстко. Те, що були червоні картки... Ми навіть не сперечалися. Там питань немає. Але перед першим голом у наші ворота був фол на Прокопенка. Проте судді почали дивитись не на фол, а на зону офсайду. Усі ми емоційні люди і після цього хлопці завелися. Це звичайні речі. Усі живі люди. Такі моменти бувають у футболі.


- Стільки карток – рідкість у футболі. З чим це пов'язано?


- Є напруження, є гра. В Англії дають грати, а у нас кожен дотик трактується жовтою карткою. Не знаю, із чим це пов'язано. Це питання потрібно ставити тим, хто роздає ці картки. Є моменти, які тягнуть на жовте, але трактування різне залежно від боку.


- Після кубкової гри футболіст вашої команди Суханов сказав, що настанова на гру тривало 15 хвилин, бо всі знають, як грає "Динамо". Сьогодні було важче готуватись до матчу проти киян? Скільки тривала настанова?


- 15 хвилин – це довго. Ми цього сезону зіграли з "Динамо" достатньо матчі. Діти мотивовані. Вони самі знають. Ми готувалися, але умови були непростими через погоду. Виходили із ситуації як могли. Претензій до хлопців немає. Навіть у меншості вони намагалися грати у футбол.


- Які підсумки підіб'єте по першій половині сезону?

- Ми побачили свої плюси та мінуси. Щоб набирати хід та очки, потрібно посилюватися. Ми по трансферах відстаємо від інших команд. Намагалися працювати із тими гравцями, які є. Будемо дивитись. Є позитивні моменти – заведеність та бійцівські якості, але десь не вистачає досвіду та майстерності. Потрібно це виправляти, працювати над помилками та готуватися до весняної частини.