11 грудня 2023 17:56
2

Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: "У нас є напрацювання стосовно посилення команди, але поки що рано про щось говорити"

Прес-конференція наставника "Динамо" Олександра Щовковського після матчу з "Оболонню".

- Гра завершилася 10 хвилин тому, а зараз ми дізналися про ваше призначення головним тренером "Динамо". Що змінилося за цей час?


- Ми зібралися з командою у роздягальні, прийшов президент клубу та сказав кілька слів. Після цього я переговорив із хлопцями. У принципі, нічого такого не сталося. Ми задоволені перемогою. Подякував хлопцям, за той час, який я почав працювати як в.о. головного тренера Побажав їм плідно провести відпустку, здоров'я рідним, близьким та коханим. Щоб у нашу країну якнайшвидше прийшов мир щоб ми закінчимо цю війну перемогою. Наголосив на тих моментах, які допомогли нам виграти в останніх чотирьох матчах. Це бажання, розуміння, відповідальне ставлення до тренувального процесу та мотивація, з якою вони виходили на поле.


- Коли команда вийде з відпустки і де відбуватиметься збір?


- Гравці будуть у відпустці майже місяць, але це не означає, що вони нічого не робитимуть. Будуть індивідуальні завдання. З другої половини відпустки вони вже повинні готувати себе до роботи не з нуля. Команда збереться 12-го числа, дві групи пройдуть медобстеження. Перший тиждень готуватимемося у Києві, а потім поїдемо на збір до Туреччини.


- Чи буде якесь посилення команди? На який термін із вами підписано контракт?


- Ми навіть не встигли це ще обговорити. А щодо посилення, то у нас є напрацювання. Але поки що рано про щось говорити.


- Чи будуть якісь зміни у тренерському штабі?

- До нас приєднається Сергій Федоров із U-19.

- Чому сьогоднішній матч вийшов таким нервовим?


- Я попереджав гравців, що у нас дуже складно відбуваються матчі з "Оболонню". Це таке київське дербі. Футболісти вийшли на поле вмотивованими. До того ж це була остання гра першої частини сезону. Це завжди впливає. Ми були налаштовані на тяжку гру. Говорили, як грає суперник. Які в нього сильні сторони. Ми мали забивати в першому таймі, але не реалізували свої моменти. Почали трохи нервувати. Бракувало терпіння. Працюватимемо над емоційною складовою, щоб грати впевненіше та спокійніше. Потрібно думати про свою гру. Розуміти, в чому ми маємо перевагу і як її використовувати. За короткий проміжок часу важко провести якісь зміни у команді. Мені потрібно було підготувати гравців у психологічному плані, щоб вони вийшли з емоційної кризи. Якби ми в першому таймі реалізували свої моменти, гра була б набагато спокійнішою.

"Прийшов світ" ?
А де колір нації і підлога країни, динамоманія? Ну дивіться що ви публікуєте
З огляду на стан нашої селекційної служби і управлінські таланти Суркіса те що на середину грудня "У нас є напрацювання стосовно посилення команди" вже диво.
Ну дай Бог, бо два центр дефи і лівий крайок з пристойною статистикою гол+пас були потрібні ще позавчора. Фізично сильний нападник під еврокубки був потрібен ще вчора.
Там, доречі, Шахаб Захеді добре себе в ЛЧ показав, можливо і його можна було спробувати повернути в УПЛ в пару до Ваната.